november 2017

05.12.17

Hovedsamarbeidspartnere 2016

Retningslinjer Treningsleir

Her er Hinna Fks retningslinjer i forhold til treningsleirer.

Skrevet av Kristian Boganes den 19.04.2013

Tema: treningsleirer i utlandet for ungdomsseksjonen

Flere lag har allerede reist på treningsleirer til Tyrkia, England og Spania. Hinna FK stiller seg positive til at lag ønsker å reise utenlands for å gjennomføre treningsleirer for spillerne. Dette er både positivt for det sportslige og det sosiale innad i et lag. Overordnet for denne type reiser er at det sportslige skal være i fokus, at det planlegges godt, at alle spillerne på laget får samme tilbud og at prisen holdes så lav så mulig.

Hinna FK er opptatt av at turen planlegges i god tid. Dette er både med tanke på at spillerne skal ha tid til å glede seg til turen og ikke minst at det skal være tid til å spare opp penger til turen over tid.

Hinna FK oppfordrer også lag om å samarbeide med andre lag fra Hinna FK slik at det knyttes bånd på tvers av lagene i klubben.

Når et lag ønsker å arrangere en treningstur til utlandet skal følgende retningslinjer følges:

1. Laget må, senest 6 måneder før avreise, sende en søknad til seksjonsleder for ungdom og sportslig leder i Hinna fotball, som sammen vil svare på søknaden i løpet av 14 dager etter at den er mottatt. Søknaden må inneholde informasjon om:

a. Ledermøte og foreldremøte skal være avholdt i forkant slik at en sikrer at turen har forankring i laget

b. Det skal være oppnevnt en turkomite

c. Informasjon om forventet pris per spiller og hva den dekker

d. Det skal fremlegges en plan for dugnadsarbeid som viser at man får dekket inn minimum 25% av reisekostnadene per spiller. Dette kan være individuelt slik at de som deltar på dugnad er de som får pengene, eksempelvis toalettpapirsalg.

e. Beskrivelse av sportslig opplegg samt et sosialt program

f. Informasjon om hvor stor andel av spillere, trenere og foreldre som forventes å være med på turen

2. Eventuelle sponsorer til turen skal avklares med Hinna FK på forhånd.

3. Retningslinjer og et detaljert program for selve turen skal presenteres for spillere og foreldre på felles møte i forkant av avreise. Retningslinjene skal minimum si noe om forbud mot rusmidler, innetider og konsekvenser.

4. Alle som reiser på turen skal reise i Hinna FK klær, dette er både for profilering og sikkerhetsmessige hensyn.

5. Hinna modellen og klubbhåndbok skal alltid ligge til grunn.

Retningslinjer er utarbeidet av Sportslig Utvalg