april 2018

Hinnahuset 23/5 kl. 20-21.30

23.05.18

Hinna Fotball og Viking sammen om kvinnefotballen

Hinna og Viking ønsker sammen å bygge et sterkt utviklingsmiljø som gir jenter mulighet til å satse på toppfotball i Stavanger-regionen. Klubbene er i dialog med sikte på å inngå et langsiktig samarbeid og samle seniormiljøene alt fra 2016.

Skrevet av Hans Arne Haga den 21.10.2015

Stavanger-regionen mangler utviklingsmiljøer innenfor kvinnefotballen. Hinna Fotball representerer høyeste nivå med sitt 2. divisjonslag. Til sammenligning har Bergen flere toppserie- og 1. divisjonslag. Hinna og Viking vil utover høsten jobbe med å utforme en langsiktig samarbeidsavtale for godkjenning i de respektive klubbene. I denne planen ligger også målsettingen om å samle seniormiljøene allerede fra sesongen 2016. Hinna har allerede både et 2. div og et 3. div lag som vi vil bygge videre på.

Dialogen mellom klubbene har pågått en stund. Begge steder har styrene nedsatt grupper som arbeider med samarbeidsplattformen. Selve seniormiljøene på kvinnesiden samles til felles treninger allerede i høst.  Oppstart er mandag 2. november kl. 17.00 på Hinna Stadion. Da ønsker vi velkommen til alle jenter i distriktet som har lyst å være med å spille jentene i regionen opp i øverste divisjon.

Hinna Fotball skal fortsatt være en breddeklubb uten ambisjoner om å bli en toppklubb. Et tilbud til jenter på alle nivå er derimot en klar målsetning. Med 6 år i bak oss i 2. divisjon ønsker Hinna å bidra til at de jentene som vil satse ytterligere ikke nødvendigvis må ut av regionen. Hinna Fotball ønsker å bidra i etableringen av en god utviklingsarena for jenter på seniornivå. Vi mener Viking har organisasjonen, sportslige tradisjoner og varemerket til å klare å nå det øverste nivået. Hinna har bredden og allerede 2 lag i seniorklassen (2. og 3. div). Sammen er vi sterkere. Vi ønsker og tror vi kan være med å heve nivået på jentefotballen i regionen.

Sammen med Viking tar nå Hinna neste steg. Hinna har lange og gode tradisjoner innenfor jentefotballen og besitter et sterkt kvinnemiljø. Viking, med sitt varemerke, har sportslige og organisasjonsmessige ressurser til å fortsette det arbeidet som alt er i gang for å løfte jentefotballen. Et samarbeid er et naturlig skritt videre for begge klubber.

Signert arbeidsgruppen ved Magnar Vigrestad, Torhill G. Falnes og Hans Arne Haga