september 2018

Hinnahuset 25/9 kl.18.30-22

25.09.18

Klart for første KM-kamp

Hinna får bryne seg på tøff motstand når de tar imot Lura på torsdag.

Skrevet av Erling Olsen den 28.10.2015

Opprykksrusen har lagt seg, og vi er klare for sesongens to siste kamper. Det skal spilles kretsmesterskap, hvor de tre lagene som rykket opp fra 4. divisjon møtes. Vi møter Lura og Eiger, som slår følge med oss opp i 3. divisjon. Lagene spiller mot hverandre kun en gang, og vi får besøk av Lura, men må ta en lengre tur til Egersund for å møte hardkjempende Eiger. Første lag ut er Lura som rykket opp fra avdeling 2.

Slik gikk det ifjor: Lagseier med stor L

Sandneslaget var en av vår ergeste konkurrenter til å rykke opp forrige sesongen, men vi havnet på plassen foran. I år vant Lura klart foran Austrått og FC Show i bypuljen, og kunne i likhet med Hinna feire sitt fortjene opprykk før siste serierunde var unnagjort. Laget ledes av Sandnes Ulf-duoen Øystein Elvestad og Michael Bekke, og har et rutinert og godt mannskap med kjente navn som Vetle Høivik og Sander Bjørnå som begge har spilt på høyere nivå. Lura beskrives som divisjonens talentfabrikk av lokalfotballekspert Lars Fisketjøn i sin blogg som kan leses her. Ekstra kjekt er det å følge den store entusiasmen som er rundt Lura. Supportergruppen Lurigans stiller med flagg, bannere og ikke minst pyroshow, noe som er med på å skape en fantastisk ramme rundt lagets hjemmekamper. Forrige uke gikk likevel de grønne på en smell hjemme i første KM-kamp mot Eiger. Der endte det til slutt 1-3 i Sandnes. Det vil altså si at Lura er avhengige av tre poeng, og helst med mange poeng for å kunne stikke av som kretsmestere. Vi ønsker dem velkommen til Hinna og lykke til!

Stiller med sterk tropp

På Hinna ser det lyst ut. Hovedtrener Jørn Øvrebø har hatt en vellfortjent uke ferie, men vi har likevel holdt trøkket oppe. Positivt er det at troppen begynner å nærme seg skadefri. Johannes Hinna trener igjen for fullt etter å ha slitt de siste ukene med ankelen. Lasse Norhus er også 100% klar igjen etter å ha vært borte med en ødelagt fing. Eneste som med sikkerhet er borte på torsdag er Gaute Schei som må jobbe. Dermed kan Hinna for første gang i år stille med en mer eller mindre full tropp. Det fører til at det ventes store forventninger till hvilke 11 som starte, ettersom konkurransen nå er stor. Mange ønsker også å bevise at de har det som skal til foran neste sesong som blir enda tøffere og intens enn årets.

"Helten" Helgøy er fit for fight. Her mot Havørn i 2014. (Foto: Solabladet)

Vi håper mange stiller opp og får med seg en forsmak neste sesong, ettersom Lura fort kan ende opp som en av våre motstandere i 3. divisjon. Som vanlig stiller vi med kiosksalg og alt som skal til for å skape en fin ramme rundt kampen. Kampstart er 19:00 på Hinna Stadion.