Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19

Hinnahuset 12/6 kl.18.30

12.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

Helgevold-show sikret videre avansement
Banens beste, Eskild Gije Helgevold

Helgevold-show sikret videre avansement

Hinna tok seg videre til 2. NM-kvalikrunde etter å ha beseiret Austrått i en kamp som hadde alt.

Skrevet av Lars Isachsen den 03.03.2016

Endelig er alvoret i gang! Mellom harde og lange treningsøkter, og treningskamper uten særlig betydning, var det duket for sesongens første ordinære kamp. Austrått hatte gjort hjemmeleksene sine, og stilte med en mer eller mindre snøfri bane. På sidelinjen sto frivillige og grillet pølser, og solgte varm kaffe. Med andre ord fine spilleforhold denne kalde mars dagen. På banen var derimot temperaturen høy, i det som tilslutt ble en kamp som inneholdt det meste.

Hinna gikk ut i sin vandte 4-4-2 formasjon, men nykommeren Eskild Gilje Helgevold var flyttet ut på vingen, mens kaptein Fredrik Fossmark dannet spissduo med Eivind Ovedal. Kampen åpnet med et lite Austrått press, uten at de klarte å skape noen sjanser det er verdt å skrive om. Likevel er det Hinna som tar ledelsen når Hinna kontrer med Helgevold på venstresiden. Han legger fint ut til Mustafa Behi som setter ballen i mål.

Strålende soloprestasjon

Austrått sliter med å komme til de store farlighetene. Hinna gir bort mange dødballer som keeper Lars Ueland Isachsen tar seg greit av. Og det var på nettopp en utboksing fra Isachsen som fører til 0-2 målet. Helgevold får ballen like utenfor egen 16-meter. Han setter på turboen og runder hele 4-5 mann, før han dundrer ballen i mål. En fantastisk solo-prestasjon som kun Diego Maradonna kunne gjort bedre.

Hinna er farlige frampå ved et par anledninger etter den andre scoringen. Eivind Ovedal har noen muligheter som fort kunne resultert i mål. Men skuddene blir enten blokkert eller ender til side for mål. Austrått produserer sin første skikkelige sjanse i det 36 minutt når nok det som var ment som et innlegg daler på bakerste stolpe, men Isachsen får bokset over. Austrått får et frispark i farlig posisjon like før pause, men ballen gikk langt til side for mål. Dermed går lagene til pause med 0-2 ledelse i favør bortelaget. 1-4 i sjanser.

Helgevold (t.h) i duell med Vidars Per Eik Forgaard våren 2014. (Foto: RA)

Hinna gjør et bytte i pausen. Mustafa Behi hadde problemer med magen, og ble erstattet av fyrtårnet Gaute Schei. Man forventet kanskje et massivt press fra hjemmelaget etter pause, men dette uteblir, og Hinna har grei kontroll i første omgang.

Temperaturen stiger

Utover omgangen begynner det å vokse en frustason hos begge lags spillere. Austrått spillerne faller veldig lett, og gjør mye ut av flere situasjoner, noe som provoserer Hinna-spillerne til å blåde spille og opptre uproffisjonelt. I det 58. minutt får dette konsekvenser. Bendik Aarstad vinner en duell på midten, men får en klar dytt i ryggen. Dommer Djuric lar være å blåse, og Austrått kommer igjennom alene med keeper. En utrusende Isachsen kommer på etterskudd og feller Kenneth Grøtteland. Straffe til hjemmelaget. Yngve Hagen og Isachsen velger samme hjørne, og sistnevnte har en hånd på ballen, men det er ikke nok, og det er kamp igjen. Se straffesparket på videoen under. Uansett svakt av dommer, og svakt av Hinna.

På dette tidspunktet er det mye temperatur i kampen. Det er tendenser til amper stemning, og dommer har null kontroll på kamphanene. Når frustrasjonen er på det verste hos Hinna-spillerne utnytter Joakim Pedersen dette, og utligner til 2-2. Jørn Hagen slår et fint innlegg, som Pedersen fint tar ned og på halv-volley setter ballen knallhardt i høyre hjørne. Fin scoring fra de blåkledde.

Temperaturen roer seg etter 2-2 scoringen, og lagene kan igjen konsentrere seg om å spille fotball. Hinna tar igjen over, og presser på for ledermålet. Og det tar ikke mer en 5 minutter etter Austråtts redusering før Geir Olav Helgøy slår en nydelig ball til Eivind Ovedal som header over i motsatt hjørne. Flott scoring av Hinna.

Austrått produserer lite, og fortsetter å satse på dødballer. Helt på slutten av kampen kolliderer Geir Olav Helgøy med en Austråttspiller, og pådrar seg en lei kneskade. Status er foreløbig ikke klar, og man avventer litt for å se utfallet i morgen. Uansett er det sista Hinna trenger en ny skade på nok en sentral spiller. Vi håper Helgøy er tilbake så fort som mulig.

Inn for Helgøy kommer Artemiy Voronkov. 18-åringen hadde en veldig god høstsesong ifjor, og har vært aktuell for 2. divisjonsklubben Sola i vinter. Han har uheldigvis vært mye skadeplaget gjennom vinteren, men er nå på vei tilbake for fult. Og nettopp Voronkov ble mannen som skulle sette et endelig punktum på kampen. Voronkov plukker opp en retur, og kan sette ballen enkelt i det åpne buret. Dermed stor lettelse i Hinna leiren. Resultatet burde derimot vært pyntet ytteligere på, når blandt andre Gaute Schei kommer til noen store muligheter ettersom kampen blir litt Hawaii på slutten. Kampen ender 2-4 til Hinna.

Først og fremst var det godt å komme i gang med en kamp hvor utfallet spilte en viktig rolle. Hinna er dermed første lag som er klar for 2. NM-kvalikrunde. En kamp gjenstår nå før Hinna eventuelt får muligheten til å møte et av distriktets elitelag. Men får å oppnå det må Eskild Gilje Helgevold holde samme nivå som idag. 20-åringen som igjen er tilbake i Hinnadrakten var en konstant trussel for Austrått forsvaret, og scorer også et fantastisk mål, i tillegg til å være nest sist på det første målet. Alt i alt tar Hinna en fortjent seier, og tar også med seg mye positivt fra kampen. Samtidig er det skuffende at vi slipper hjemmelaget inn i kampen så lett, når vi utgangspunktet har grei kontroll. Fortsatt noe å ta tak i måneden før sesongstart altså.

For Austrått sin del blir nok de å finne i toppen av årets 4. divisjon. Et godt struktuert lag med gode enkeltspillere, og ferdigheter innen både fotball og teater. Vi takker uansett for en morsom og tett kamp, og ønsker lykke til med sesongen. Hinnas neste kamp er lørdag 12. mars, da kommer Odda på besøk.

PS. Ingen børs i dagens kamp, dette starter opp igjen 1. serierunde mot Frøyland.

AUSTRÅTT  

        HINNA

1. NM-Kvalifiseringsrunde 2016

Iglemyr Kunstgress, 20 tilskuere

Dommer: : Ivan Djuric - Svak, klarer ikke sette en klar linje, noe som framprovoserer situasjoner.

Mål Austrått: Yngve Hagen (58) og Joakim Pedersen (65)

HINNA 4-4-2

1. Lars Ueland Isachsen

2. Martin Ueland                   

8. Bendik Aarstad             

13. Henry Lohne

16. Torstein Helle Meling

15. Mustafa Behi                     <- 45 min

5. Mikal Mæle                    

10. Geir Olav Helgøy                <- 88 min

4. Eskild Gilje Helgevold      A      BB

11. Fredrik Fossmark

20 Eivind Ovedal                   

Innbyttere

12. Arne Martin Hagenes

14. Hicham Billa

17. Hans Arne Haga

23. Artemiy Voronkov               -> 88 min

24. Arvin Gergerechi

25. Gaute Schei                            -> 45 min

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter