januar 2018

Hinnahuset 23/9 kl 10-17

23.09.18

Alle gode ting er tre?

Ett hinder gjenstår før Hinna er klare for NM. Klarer Hinna endelig å slå ut Vardeneset i cupen?

Skrevet av Lars Isachsen den 29.03.2016

Som tidligere annonsert møter Hinna-guttene Vardeneset i 2. kvalifiseringsrunde til NM. Som vi også tidligere har nevnt er dette siste kampen Hinna må vinne før de er klare for NM. Her møter vi etter alle solemerker enten Viking eller Sandnes Ulf, men også lag som Haugesund, Bryne, Sola eller Vidar er aktuelle motstandere.

Fetterne Tarald og Trym Øvrebø hjemme mot VBK høsten 2012. Den gang endte det 1-1. (foto: VBK)

Resultatmessig har vår motstander Vardeneset gjor det godt, og kan vise til 2-1 seier over Brodd, 1-6 seier over Sauda, 1-1 mot Ranadberg og 1-3 tap mot Sola. I tillegg tok de en overbevisende 4-0 seier mot Kopervik i 1. kvalikrunde til NM. I likhet med de fleste klubber har det vært spillere inn og ut i løpet av vinteren. VBK har mistet sentrale spillere som Eirik Bjørnå (Sola), samt Stian Tunge, Joachim Nilsen og Daniel Lie som alle har trappet ned. Inn har derimot nytt frisk blod kommet i Per Patterson (Odda), Marius Viken (Innstrandens IL), Kjetil Pettersen (Søgne) og Henrik Hebnes Olsen (Viking). Disse signeringene gjør at vi i år møter et Vardeneset-lag som har kuttet noe ned på snittalderen i troppen. Link til VBKs tropp her.

På tide med revansje

Selv om Vardeneset og Hinna igjen er divisjonskollegaer, har lagene kun møtt hverandre i cupsammenheng de siste årene. Både i 2013 (tap etter straffesparkkonkurranse) og 2015 (2-4 tap) ble VBK for sterke, og slo Hinna ut av cupen. Begge gangene var 1. kvalikrunde. Det er derfor på tide at Hinna viser seg fra en sterkere side denne gang, og la oss håpe at klisjen med alle gode ting er tre endelig slår inn.

Les også: Helgevold sikret videre avansement

Hinnas vei til NM har altså gått fra å oppnå topplassering i fjorårets 4. divisjon, som sikrer muligheten til kvalik sammen med de andre 3. divisjonslagene fra året før. Deretter ble Austrått beseiret med 4-2 borteseier. Status i troppen er at laget fortsatt har to sentrale spillere i Geir Olav Helgøy og Johannes Hinna ute med skader. For Geggis del er det intet nytt, og han venter ennå på svar om operasjon etter at både menisk og korsbånd røk mot Austrått. Joey var derimot mer heldig, og ventes tilbake i lett trening innen noen uker. Det er også litt smårusk hos andre sentrale spillere i troppen. Mahamadou Yussif sliter fortsatt med en strekk, mens Henry Lohne neppe slipper unna å dra til fjells med skolen. I tillegg pådro lagets store overraskelse i år, Eskild Gilje Helgevold seg en strekk under gårsdagens trening. Han rekker dermed ikke kampen. Hinna har dog trent godt i påsken, og er ellers godt forberedt når Vardeneset gjester oss på onsdag.

Vi håper mange tar turen for å støtte Hinna i veien mot NM. Kampstart 19:00 på Hinna Stadion.

Hinna

Vardeneset