november 2018

Cupeventyret over
Foto: Per Thime

Cupeventyret over

3 minutter ødela cupdrømmen til Hinna. Vardeneset ble tilslutt for sterke, og gikk dermed videre til NM.

Skrevet av Lars Isachsen den 31.03.2016

Fantastiske spilleforhold denne onsdagskvelden. Hinna stilte et sterkt lag, til tross for flere sentrale spillere borte. Fredrik Fossmark ser ut til å få en ny rolle, ettersom Geir Olav Helgøy er langtidsskadet. Han dannet midtbanepar sammen med Mikal Mæle. Ellers gikk Hinna ut i sin vandte 4-4-2 formasjon, i en kamp som skulle vise seg å bli jevn til siste slutt.

Lite skjedde i første omgang. Kampen bar preg av to lag som fortsatt ikke var helt samkjørte, og lite stemte offensivt. Hinna hadde mye ball første halvdel av omgangen, men klarte ikke skape noen spesielle farligheter det er verdt å skrive om. Utover kampen tar Vardeneset mer over, og Hinna ser mer og mer nervøse ut. Hjemmelaget sliter med å holde på ballen, og det resulterer i at det blir slått mye langt opp mot Gaute Schei og Eivind Ovedal. Selv om VBK har mest ball mot slutten av omgangen, klarer heller ikke de å få til et eneste skudd på mål. Dog har de 5-6 cornere som resulterer ut i ingenting.

Ett av mange VBK-forsøk på corner i første omgang. (Foto: hinnafk)

2. omgangen starter med et lite VBK initiativ. Ved to annledninger spiller bortelaget seg fint ut, og kommer mer eller mindre alene med keeper, men avslutningene ender enten 10 meter til side for mål, eller over gjerdet bak mål (!).

Hinna sliter med å spille seg som er ønskelig. I stedet blir det mye langt innledningsvis også i 2. omgangen. Etter hver tar Hinna mer over, og har en god periode midtveis. Første muligheten kommer på venstresiden når Martin Ueland slår et fint innlegg som Eivind Ovedal header til side for mål. Hinna er også farlige på corner hvor det er snakk om marginer at ikke ballen spretter vår vei.

Nok en VBK-corner (Foto: hinnafk)

3 marerittminutter

Selv om Hinna har en god periode, kommer VBK på en etterlengtet kontring. En VBK spiller blir felt like utenfor sekstenmeteren i det han slår en pasning som sender Per Patterson alene med keeper. Isachsen redder fint, men dommer velger likevel å blåse både fordel og frispark til Hinnas store frustrasjon. Kaptein Mikal Hebnes Olsen står klar, og klarer å finne en åpning mellom Hinna-muren som setter Isachsen ut av spill. Dermed sniker ballen seg inn, og bortelaget i føringen. Veldig surt i en periode vi føler vi har god kontroll, og dommeren selv innrømmer han gjør en feil i å blåse både fordel og frispark.

3 minutter senere får VBK endelig uttelling på en av side cornere. Ballen blir slått på bakre stolpe, hvor det blir mye klabb og babb. En VBK spiller får en fot på ballen, som keeper får en hånd på, men returen går rett til Jaran Helmichsen som fra 1 meter krangler ballen i mål. Dermed har VBK på få minutter nærmest drept kampen, og kan dermed legge seg bakpå å kruse inn seieren.

Hinna gjør et siste forsøk og legger om til tre bak. Det resulterer i at siste 10 blir mye fram og tilbake hvor begge lag har gode muligheter til å score. Men dette var dagen hvor ballen ikke ville i mål for Hinna, og dermed ender det med videre avansement for Tasta-laget.

Kapteinsduell mellom Fredrik Fossmark og Mikal Hebnes Olsen. (Foto: Per Thime)

Oppsummert tar Vardeneset en fortjent seier. De viser at de har mer rutine på dette nivået, og er vassere enn Hinna i de avgjørende øyeblikkene. Hinna får ikke til sitt spill, og slår mye langt som resulterer i ingenting. Undertegnede peker midtstopperne fra begge lag som banens to beste spillere. Bendik Aarstad for Hinna var god gjennom hele kampen, og vandt mange dueller. Kristian Høvring for VBK viser at han har et høyere nivå inne, og gjorde det vanskelig for kjappe Hinna spillere å trenge igjennom. For Hinnas del gjenstår nå halvannen uke med trening og terping på detaljer før alvoret starter borte mot Frøyland. Vi gleder oss over at oppkjøringen nærmer seg slutten, og at alvoret endelig kan sparkes igang.

HINNA

VARDENESET

2. NM-Kvalifiseringsrunde 2016

Hinna Kunstgress, klokken 19.00

Tilskuere: Ca 100

Dommer: : Ole Petter Grindheim, Haugar. Burde ikke gitt frispark på VBKs første mål. Ellers god kontroll.

HINNAS 4-4-2

1. Lars Ueland Isachsen