Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2020
ma ti on to fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 14 15 16 17
18 19 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hinnahuset 3/6 kl.20-22

03.06.20

Hinnahuset 1700 - 2000

03.06.20

Hinnahuset 9/6 kl. 18

09.06.20

Hinnahuset 5/8 kl.20-22

05.08.20

Hinnahuset 2/9 kl.20-22

02.09.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Endelig seriestart!

Endelig seriestart!

Hinna gjør comeback i 3. divisjon fredag, og første lag ut er Frøyland. Alt om kampen, pluss litt til følger.

Skrevet av Lars Isachsen den 07.04.2016

Etter måneder med treninger i kaldt og surt vær skal endelig serien sparkes igang. Første motstander ut er Frøyland, et lag som ifjor gjorde en overraskende god sesong og havnet på en sterk 2. plass. Før vi ser nærmere på vår motstander fra jæren skal vi se nærmere på Hinnas oppkjøring og hva ekspertene tror om blandt annet årets Hinna sesong.

Skadepreget oppkjøring

Hinna har hatt en oppkjøring bestående av opp og nedturer. Laget har økt treningsmengden og intensiteten, noe som også var nødvendig for å henge med fysisk med de andre lagene. Mange hevder forskjellen på 3. og 4. divisjon er veldig stor, og da gjelder det å være så godt forberedt som mulig. Etter en januar-måned med mye trening som var rettet mot kondisjon og mye ballberøringer, var det etter hvert duket for første treningskamp mot Madla. Selv om det var flere negative enn positive ting å ta med seg fra den kampen, var det godt å komme igang. Hovedtrener Jørn Øvrebø gir oss en grei oppsummering av oppkjøringen.

- Det startet veldig bra i januar, mye folk på trening og god stemning. Mange var på hugget, og jeg ante framgang hos flere av spillerene. Så kom skadene, og de kom på noen av de mest sårbare punktene, trodde jeg. Trym Abrahamsen måtte i starten av februar reise til Molde i jobb sammenheng, og i årets første treningskamp ryker Johannes Hinna ut med alvorlig leddbånd skade. I NM kampen mot Austrått blir Geggi alvorlig skadet og er mest sannsynlig ute resten av sesongen. Det er en keeper, en sentral midtbane, en spiss, sukker Øvrebø.

Når skader inntreffer, er det ofte slik at andre står fram. Dette gleder Øvrebø.

- Det er nettopp da det fine skjer, at andre trer fram og ut av skyggen og tar nye steg. Vi har dog mye å jobbe med, og varierer fra god 3. divisjonsstandard, til heller laber 4. divisjonsstandard noe vi i periodevis så mot Buøy. Vi har heldigvis jobbet godt med dette den siste tiden, oppmuntrer hovedmannen.

Mange har stilt spørsmålstegn om hvorfor Hinna ikke har forsterket mer i vinter. Øvrebø ser hvorfor, men er ikke bekymret.

- Vi har ikke forsterket noe særlig i vinter nei. Filosofien er at de som var med å dro lasset i fjor, skal få muligheten til å utvikle seg i år i 3 divisjon. Jeg har stor tro på de spillerene vi har i gruppa. Vi skal framstå som et sterkt kollektivt lag, og jeg tror det vil kompensere for savnet av eventuelle  "toppspillere".  Vi bygger på en tanke om at vi i stor grad skal produsere egne spillere med innslag av noe "gullgutter" som kan være med å bidra utenefra, forteller Øvrebø.

Ekspertene: Rett ned

Foran årets sesong har det også i år vært flere med hjerte for lokalfotball ute å spådd hvordan årets sesong vil ende. Aftenbladet har vært ute med en podcast hvor Øyvind Jacobsen, daglig leder i Brodd, lokalfotallblogger Lars Fisketjøn, og den "ukjente" Twitterbrukeren 30_christian diskuterer løst og fast om årets sesong.

- Hinna blir en "dark horse", er det første som kommer fra Lars Fisketjøn. Han tror ikke Hinna beholder plassen, men ser på laget som en utfordrer. Blandt annet peker han ut to unggutter som veldig spennende.

- Johannes Hinna og Artemiy Voronkov tror jeg blir bra, sier Fisketjøn. Han får støtte av sin sidemann.

- Hinna er en veldig god spiller! Samtidig lever laget på en flyt, og kan overraske, mener Jacobsen. Hør hele podcasten her.

RA med video før seriestart: VBK ser på overlevelse som opprykk

Fisketjøn har også som nevnt en egen lokalfotballblogg, hvor han har plassert Hinna på en 11. plass. Han gir i denne bloggen fortjent skryt til Fredrik Fossmark og Mikal Mæle, som han tror blir viktige for Hinna i årets sesong. Hele bloggen, og hans øvrige tabelltips kan leses her.

Møter et svekket Frøylandlag

Første stopp i år går til Kverneland og Frøyland. Her skal Hinna få brynt seg på et sterkt, men kanskje noe redusert Frøylandlag. Asgeir Kleppa har foran sesongen mistet sentrale spiller som Ole Thomas Herrem (Nest Sotra), Geir Dahle Høyland (Sola) og Rune Soltvedt (FC Show). Inn har de derimot hentet Cato Hansen, som av mange ble sett på som en spiller med stort potensialet. Han ble av mange sett på som jærens nye stjerneskudd, og selv om det ikke gikk helt som mange hadde håpet, kan han fortsatt vise til spill i klubber som Sogndal, Brann, Sandefjord, Bryne og senest EIK. Planen er at han skal bli Frøylands nye høyreback, selv om han i utgangspunktet er en offensiv spiller som kan bekle både spiss og kantrollen. Sammen med Hansen har laget hentet Sasa Nedic fra Bryne 2.

Lasse Eik Schanche (t.h) i duell med Preben Hellvik sist lagene møttes. Begge er aktuelle til kampen på fredag. (foto: Jærbladet)

Som resultat av noen tunge navn ut porten, har Frøyland blitt tippet på en 8. plass av Lars Fisketjøn. Frøyland har variert stort i treningskampene, og blandt annet gått på en stygg smell mot EIK hvor de tapte hele 7-0. Mot slutten har det likevel gått bedre, og laget har slått både Brodd og Eiger ut av NM, og får nå en mulighet til å revansjere seg mot EIK i 1. runde i cupen. Frøyland har fortsatt gode spillere i blandt andre rutinerte Hans Kristian Håland, og Preben Hellvik. Hjemme på eget gras blir de garantert vanskelige å møte, og kommer til å plukke mye poeng.

Forberedt på krig

Hinna har hatt en god treningsuke siden det sure tapet mot Vardeneset. Troppen ser pigg og lett ut, selv om vi har skader på nevnte Geir Olav Helgøy, Johannes Hinna, Eskild Gilje Helgevold og Mahamadou Yussif. Henry Lohne og Espen Andersen er også utilgjengelige til denne kampen. "Joey" er dog på bedringens vei, og Jørn Øvrebø er full av lovord om sin storscorer.

- Han har en glimrende holdning, og er på trening og ser stort sett hver dag. Det gir støtte til gruppa og skadeperioden hans. Nå er han i lett trening uten ball, og jeg forventer at ballen tas i bruk i løpet av de 2 neste ukene. Kamper blir det tidligst i mai for hans del, avslutter Øvrebø.

Kampen går på en ikke alt for fin grasmatte på Frøyland, det er med andre ord klart for en skikkelig krig allerede i serieåpningen. Vi håper så mange som mulig Hinna-fans tar turen til Kverneland og støtter oss i vårt comeback til 3. divisjon. Kampstart er 18.30. 

Ellers har spillerstallen og støtteapparat i menyen til høyre fått et nytt ansikt. Bli bedre kjent med troppen og laget rundt ved å klikke på spillerstallen eller støtteapparatet.

       FRØYLAND      

          HINNA          

3. Divisjon avd. 06, 1. Serierunde

Frøyland Stadion, klokken 18.30

Dommer: : Ivan Djuric, Hana

HINNAS TROPP

1. Lars Ueland Isachsen

2. Martin Ueland

3. Lasse Eik Schanche

5. Mikal Mæle

6. Lasse Norhus

8. Bendik Aarstad

11. Fredrik Fossmark

12. Arne Martin Hagenes

14. Hicham Billa

15. Mustafa Behi

16. Torstein Helle Meling

17. Hans Arne Haga

20. Eivind Ovedal

22. Frode Amdal

23. Artemiy Voronkov

24. Arvin Gergerechi

25. Gaute Schei

26. Lars Vigeland


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter