oktober 2018

23.10.18

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

To poeng tapt på overtid

Hinna var utrolig nær sin andre strake seier. Dessverre klarte ikke Hinna å holde helt inn.

Skrevet av Lars Isachsen den 09.06.2016

Etter forrige ukes seier har det vært en lettere stemning på trening denne uken. Et Hinnalag med nyvunnet selvtillit var interessert i å gjøre drømmen om fortsatt spill i 3. divisjon for Brodd enda vanskeligere, noe de nesten lyktes helt med.

Martin Ueland og Mikal Mæle fikk begge gule kort mot Vardeneset, og måtte derfor sone karantene mot Brodd. Da var det godt at Eivind Ovedal, Espen Andersen og Henry Lohne var tilbake.

Det skulle ikke mange sekundene før årets første sjanse kom. En lang ball ble slått, og en utrusende Lars Isachsen taper duellen mot tidligere Hinna-spiller Petter Haukali. Ballen går heldigvis for Hinna like utenfor.

Mange forventet kanskje at Brodd skulle fortsette å trøkke på, men istedenfor spiller Hinna seg fint opp på høyresiden. Eivind Ovedal skaffer gjestene corner som slås inn av Fredrik Fossmark. Den resulterer i mye klabb og babb, før Henry Lohne hamrer ballen i nettet.

Hinna har grei kontroll etter scoringen, og Brodd sliter å trenge gjennom et solid Hinna-forsvar. Etter hvert får vertene sin andre mulighet når et frispark går gjennom muren og i stolpen. På tredje forsøk går det heller ikke, når Lasse Norhus er nede å blokkerer et skudd på nydelig vis, etter at en Brodd spiller blir spilt gjennom nærmest alene med keeper.

Lasse Norhus blokkerer et skudd fra Broddspiller Erlend Løftsgaard. (Foto: Brodd)

I det 40 minutt kommer Hinna opp på Brodds venstreside. Et innlegg slås inn hvor Eivind Ovedal saksesparker ballen centimetre utenfor målet. Lagene går derfor til pause med ledelse i favør bortelaget fra Hinna.

Hinna gjør en endring i pausen. Espen Andersen pådro seg en skade i første omgang, og ble erstattet av Mustafa Behi.

Solid Brodd-press

Hjemmelaget hadde på ingen måte gitt opp, og gikk ut i hundre. Hinna hadde mer en nok med å forsvare seg, og klarte ikke holde på ballen og få kampen inn i sitt spor.

Likevel klarte ikke Brodd å sette keeper Isachsen på de store prøvene. Det skal man takke solid og oppofrende forsvarspill for. Brodd forsøker og forsøker, men er ikke gode nok i avslutningsøyeblikket, og ballen går mye til side eller langt over mål.

Dagens to beste menn for Hinna, Lasse Norhus og Bendik Aarstad. (Foto: Brodd)

For Hinna handler det mest om å forsvare seg, men er likevel farlig frampå ved et par anledninger. Både Artemiy Voronkov, Mustafa Behi og Henry Lohne har store muligheter til å punktere kampen.

Det går mot en sterk borteseier for Hinna. Hjemmelaget begynner å bli frustrert, og tvilen på poeng øker. Dessverre ofret Gaute Schei seg når Brodd forsøkte å kontre, og ble bellønnet med sitt andre gule kort. Dermed mått Hinna fullføre med 10 mann.

Dommer valgte å legge til 4 minutter tillegg, og det var på overtid Brodd skulle gjøre det. Petter Haukali slår en lang ball over på Hinna venstre side av seksenmeteren. To Brodd spillere får stå helt alene. Der står Daniel Hadland, og legger inn førtifem grader, hvor hjemvendte Emil Jesman Sunde vinner duellen og setter inn reduseringen. Stor jubel for Brodd, mens ditto skuffelse for Hinna. Kampen ender dermed 1-1.

Dermed fortsatte poengfangsten etter Vardeneset kampen. Utrolig surt at to poeng gikk tapt på overtid, men samtidig må man være såpass ærlige å si at Brodd fortjente det ene poenget sett ut ifra presset i andre omgang. Dette var en lite finspilt kamp, som fort kunne endt med seier begge veier. Hinna var farlige på kontringer, mens Brodd styrte det meste av banespillet. Hovedtrener Jørn Øvrebø spådde på forhånd en "krig" om poenget, og den påstanden fikk han rett i. Mye handlet om å vinne duellene, og da var det godt å ha midtstopperduoen Lasse Norhus og Bendik Aarstad i den bakre fireren. Duoen stoppet nesten alt, og gjorde sammen med resten av laget, en solid innsatts.

Neste kamp for Hinna er på onsdag mot Bryne 2.

BRODD

HINNA

10. Serierunde, 3 divisjon avd 06

Midjord, klokken 19.00

Tilskuere: Ca 80

Dommer: Sabri Certinitas - God kontroll.

Hinna 4-4-2

30. Lars Ueland Isachsen