juni 2018

19.09.18

Hinnahuset 23/9 kl 10-17

23.09.18

Endelig tilbake fra skade: - Vi har ikke vært så dårlige

Hinna tar imot Odda i det som virkelig blir ett skikkelig bunnoppgjør. Det blir også et gledelig gjensyn med en av lagets storscorere.

Skrevet av Lars Isachsen den 23.06.2016

Vårsesongen går for alvor mot slutten. To hjemmekamper gjenstår før de lokale 3. divisjonsklubbene tar en vellfortjent sommerpause. Første lag ut for Hinna er Odda. Mange hadde kanskje på forhånd av sesongen ikke spådd at dette ville bli en bunnkamp, ettersom Hinna overbeviste i 4. divisjon og KM ifjor, mens Odda rykket ned fra 2. divisjon. Likevel, tabellen lyger aldri, og den viser at det er lagene som ligger desidert sist som møtes til dyst fredags kveld.

Begge lag har slitt innledningsvis av sesongen. Odda har tidvis hatt en veldig tynn tropp, hvor det ryktes om uenigheter i klubben som har ført til at mange spillere gitt seg. Skader har heller ikke gjort situasjonen lettere. Lagene innledet sesongen på verst tenkelige vis, og gitt på stygge smeller. Etter hvert har resultatene sett lysere ut, og Odda kommer til Stavanger med selvtillit etter en knusende seier mot Vard 2 og uavgjort mot topplaget Riska.

Den dårlige inngangen på sesongen kan skyldes at laget mistet hele seks spillere. Likevel på laget av mange tippet til å få en respektabel plassering godt på øverste halvdel av sesongen. Den lange reiseavstanden, samt vanskelig for å erstatte spillere ut gjør heller ikke jobben lettere med å prestere jevnt over en hel sesong. Ronnie Kviles menn vil helt garantert stille et slagkraftig mannskap, og i likhet med Hinna være topp motivert for å karre til seg mest mulig poeng før ferien.

Lagene møttes også i treningskamp tidlig i vår, hvor oppgjøret endte 1-1. Også den kampen var preget av to reduserte lag. Mer om den kampen kan leses her.

5 måneders skademareritt over

En som garantert gleder seg til kamp er Johannes Hinna. Måltyven pådro seg en alvorlig skade helt på tampen av treningskampen mot Riska i vinter. De siste ukene har har trent rolig med og uten ball, og gradvis økt intensiteten og mengden. Nå meldes han endelig klar til kamp igjen, og hovedpersonen selv kan knapt vente med å komme igang igjen.

- Etter nesten 4 måneder på sidelinjen skal det bli deilig å komme tilbake igjen. Selv om jeg fortsatt ikke er klar for 90 minutter, håper jeg å få noen minutter mot Odda. Det er høstsesongen som er det store målet, og det som er hovedprioriteten. Først da vil jeg forhåpentligvis være 100% igjen, forteller den 19 år gamle målgarantisten.

Fjorårets sesong var på mange måter "Joeys" store gjennombrudd hvor han hadde 14 scoringer og 8 assist på sine 19 kamper. Flere klubber var interessert i unggutten, men han valgte å fortsette karrieren i Hinna. Forventningene var derfor større foran årets sesong, hvor han av enkelte ble pekt ut som Hinnas største trussel. Det har derfor til tider vært ekstra frustrerende å se laget ta så få poeng i årets sesong.

- Det er ikke til å legge til skjul på at det har vært tøft å ikke kunne bidra i disse tøffe tidene. Samtidig skal det nevnes at vi faktisk ikke har vært så dårlige som tabellen og resultatene viser. I mange kamper har vi hatt marginene imot oss, og prestasjonen har vært på  det jevne, poengterer Hinna.

Må omsette sjansene

Joey er sikker på hva nøkkelen til seier mot gjestene fra Hordaland er. Han tror hjemmelaget vil gå tøft ut, med et sterkt ønske om å dra i land vårens andre seier.

- Vi spiller til tider bra fotball, men må bli mye flinkere til å omsette sjansene våre. Da vil også poengene komme, og seirene vil forhåpentligvis komme på rekke og rad, avslutter en optimistisk "comeback-kid".

Joey fra fjorårets kamp mot Skjold. (Foto: Tor Anda)

Stiller sterkt

Selv om Johannes Hinna er tilbake er det fortsatt en lang vei for Eskild Gilje Helgevold og Geir Olav Helgøy. Begge blir med all sannsynlighet ute resten av sesongen. Mahamdou Yussif er tilbake etter sommerpausen, mens Espen Andersen, Eivind Ovedal, Lars Vigeland og Andreas Våge er bortreist til fredagens kamp. Tilbake er heldigvis Gaute Schei etter to kamper borte med karantene og reise. Ellers er troppen frisk og rask. Hinna har hatt en stigende formkurve, og bedret seg betraktelig i det defensive spillet. Fortsatt skårter det litt offensivt, men forhåpentligvis løsner også det etter hvert.

Håper på mye folk

Selv om man kun sitter igjen med stusselige 4 poeng så langt, håper vi mange tar turen til Hinna for å støtte herrene i denne viktige bunnkampen. Vi har nå reist mye rundt i divisjonen, og ser at mange lag virkelig klarer å mobilisere med mye folk på tribunen. Det hadde vært utrolig kjekt om vi også på Hinna klarte å skape en fin ramme rundt kampen med 100++ tilskuere. Vi skal gjøre vårt beste for å skape god underholdning i form av poengsultne Hinna-gutter, speakertjeneste, kiosksalg og programblad. I tillegg har fotball-EM pausedag, og det finnes derfor ingen grunn til å ikke starte ferien med litt lokalfotball. Kampstart er 19:00, vell møtt!

HINNA

ODDA