juni 2018

Hinnahuset 15/8 kl. 20-21.30

15.08.18

NMJ19: Klepp videre etter en

NMJ19: Klepp videre etter en "dramatisk" og spennende cup-kamp.

En kamp som inneholdt det meste med bl.a. fem scoringer, utvisning, gult kort og straffespark. Hinna spilte langt over en omgang med kun 10 spillere, holdt 2-0 ledelse til det 70. min, før Klepp scoret 3 ganger. En god kamp og en strålende innsats av Hinna-jentene, men dessverre ble det Klepp som gikk videre. (Lagbilde er Hinna/Viking J19 i Dana Cup)

Skrevet av Arve Fure den 11.08.2016

En kamp mellom to meget gode juniorlag, og begge lag hadde "fortjent" å gå videre i denne turneringen.  Hinna startet bra og hadde spillemessig bra kontroll på denne kampen, men Klepp var farligst foran mål selv om kanskje Hinna hadde den største målsjansen i første omgang ved Julia Torvnes.

I Hinna målet stod den 14 årige Caitlin Fraser og spilte en stor kamp med mange gode redninger og solid feltarbeid. Til publikum og supportere: Bare merk dere navnet med en gang. Dette er en spiller som trolig kommer til å prege kampreferatene i fremtiden.

En omdiskutert situasjon etter 37.min. Hinnas midtstopper og kaptein, Ina Kristoffersen, ble utvist etter en takling  av en spiller i scoringsposisjon utenfor 16 meteren. Flere mener at dette skulle vært gult i steden for rødt da hun ikke var bakerste forsvarer i denne situasjonen. Vi er i tvil...

Hinna var nå redusert til 10 spillere og endringer måtte til. Ingrid Ådland ble flyttet fra midtbane til back, Mari Kalvatn gikk fra back til midtstopper og Ine Bekken fra angrep til midtbane. Men det såg ikke ut til å legge en demper på Hinna laget som fortsatt med godt spill og overrasket nok de fleste da laget gikk i ledelsen etter 41.minutter. Et langskudd fra Julie Merkesdal suste inn i nettmaskene, en flott scoring.

Utrolig nok gikk Hinna til pause med 10 spillere og ledelse 1-0. Ville dette holde en enda en omgang....??

Hinna fortsatte det gode spillet i andre omgang og overrasket nok en gang med scoring. 2-0 ved Regine Thoresen, et  skudd fra kant som gikk over Klepps keeper og dabbet i mål. Hinna i ledelsen med 2-0 og ti spillere. En utrolig utvikling av kampen. Alle stilte nok samme spørsmålet: Holder dette ut kampen ??

Utover i andre omgang tok nok Klepp mer og mer over banespillet men vi forsvarte oss godt. Noen brukbare angrep hadde vi, men Klepp var agressive og kom til mange gode angrep. Men forsvarsrekka stod godt.  I det 70.min ble det dømt straffe til Klepp etter holding. Tuva Hansen satte ballen godt plassert i mål via fingertuppene til vår keeper.

7 minutter senere - et gjennomspill og Klepps Mathilde Rogde reduserte til 2-2 alene med keeper. Men nok en omdiskutert dommer avgjørelse der publikummere som stod god plassert mener at dette var offside..

Ny scoring etter 80 minutter. Et innlegg fra høyre kant som keeper plukker ned og slipper ballen, men før hun får tatt ballen igjen kommer en Kleppspiller og sender både ball og keeper i mål. Enda en omdiskutert dommer avgjørelse der mange mener dommer burde blåst for angrep på keeper.

Med kun 10 minutter spilletid igjen ble dette en omtrent umulig oppgave for Hinna og kampen endte med 3-2 seier til Klepp.

Spillemessig en god og underholdende kamp som inneholdt det meste der flere omdiskuterte situasjoner uheldigvis går i Klepps favør.

Imponerende innsats av hele laget, og vi går fra kampen med hevet hode. Dette er gode spillere som vil prege Hinna/Viking satsingen fremover. I tillegg har vi flere som ikke var med i kampen (skade, syk,ubenyttet innbytter etc).

De aller fleste spillere er juniorspillere også neste sesong, og vi ser frem til nye cup-kamper.

Hinna (Hinna/Viking) stilte med følgende lag:

Keeper: Caitlin Fraser.

Forsvar: Regine Thoresen, Nora G Falnes, Ina Kristoffersen og Mari Kalvatn.

Midtbane: Julie Merkesdal, Ida Isaksen Giske, Malin Runestad og Ingrid Ådland.

Angrep: Julia Torvnes og Ine Bekken.

Innbytter: 58 min. ut Ida Isaksen Giske, inn Anna F Hadland. 68 min. ut Ine Bekken, inn Maren Berggraf Aalen. 80 min. ut Julie Merkesdal, inn Lena Soland.

Ubenyttede innbyttere: Sofie Hinna og Nora Landsnes Jensen.

Rødt kort: Ina Kristoffersen.  Gult kort: Nora G Falnes.