september 2018

Hinnahuset 25/9 kl.18.30-22

25.09.18

Møter Riska: - Har satt pengene på Hinna

Et revansjelystent Hinna tar imot Riska på torsdag. Skadeplagede Geir Olav Helgøy lader opp til kamp sammen med oss, samtidig som han forteller om den tøffe skadeperioden han går gjennom.

Skrevet av Lars Isachsen den 24.08.2016

Etter den dårlige kampen mot Randaberg ønsker Hinna igjen å komme tilbake på vinnersporet. Torsdag gjester vårsesongens store overraskelse, Riska, Wintershallbanen. Vi har tatt en prat med skadeutsatte Geir Olav Helgøy i forkant av kampen.

Som kjent ble Helgøy skadet i cupkampen mot Austrått i februar. Etter flere undersøkelser ble det konstatert at menisk og korsbånd var røket. Allerede da forberedte Hinna seg på at det tøffe comebacket til 3. divisjon ikke ville bli mindre tøft når lagets kanskje viktigste spiller ble borte. Selv beskriver Helgøy skadeperioden som tung.

- Det har vært vanvittig kjedelig. Når vi endelig klarte målet om 3. divisjon, endte det istedenfor opp med at jeg nå må se på. Heldigvis har jeg nå fått dato for operasjon, noe som blir om ca to uker. Derfra venter en lang rehabiliteringsfase. Hvor lang den blir er jeg usikker på, men hvis jeg får beskjed om at jeg kan være tilbake om 6 måneder, er målet å returnere om 4-5 måneder, sier en optimistisk "Geggi".

Tilbake på feltet

I sommer har Helgøy i perioder forsiktig tredd på seg treningstøyet. Lysten og savnet etter fotballen overdøver smertene. På mandag var han igjen tilbake, hvor lagkameratene fikk se at ferdighetene ikke er borte selv fotballskoene har vært på hyllene det siste halvåret. Hovedpersonen syntes selv det va gøy å være tilbake.

- Det var vanvittig deilig å være tilbake på trening for "fullt" nå på mandag. Likevel må jeg innrømme at jeg burde gikk meg når jeg kjente smerter etter et skudd, men lysten til å få meg en "s" (som står for "seier" i lagets interne konkurranse hvor det gjelder å få færrest tap) var for stor til å gå i dusjen tidlig. Vi i Hinna er jo nærmest en stor kompisgjeng, så for det sosiale er det alltid kjekt å bare være en del av garderoben, selv om jeg ikke alltid kan være med å spille, forteller Helgøy.

"Geggi" i kamp mot Havørn i 2014.

Gleder seg over framgang

Hinna hadde en fryktelig start på sesongen, og tapte det meste som kunne tapes. For Helgøy var det vondt å se lagkamperatene gå på nye smeller uke etter uke.

- I starten av sesongen var det virkelig tungt å sitte på sidelinjen å se Hinna-kamper. Det var en blanding av at vi ikke klarte å tilpasse oss nivået, samtidig som marginene gikk mot oss i noen av kampene, sier han.

Samtidig gleder han seg over at Hinna virker å ha fått skuta på rett skjøl igjen, og trekker fram både laget og enkeltspillere.

- Det har vært kjekt  å se at laget har klart å snu motgangen, og begynt å plukke poeng både før og etter sommerpausen. I tillegg føler jeg noen nye fjes har vokst i løpet av sesongen. Martin Asserson har gjort sine saker bra, og spesielt når han har spilt sentralt på midten. I tillegg har Lars Ueland Isachsen vokst i keeperrollen, skryter Helgøy.

Har satt pengene på Hinna

I likhet med andre i divisjonen, har Helgøy bitt seg merke i Riskas nedgående form. Laget som overrasket alle i vår, kommer til Hinna med 3 strake tap, hvor det ble spesielt stygt mot Randaberg hjemme, når laget tapte hele 0-9. Riska har mistet noen spillere, hvor tapet av stopperkjempe Thomas Haugland nok merkes spesielt. Likevel sattses det ungt i Riskaleiren, og det står respekt av det trener Simen Egeland har fått ut av mannskapet sitt så langt i år. Helgøy tror på en tøff kamp, men har troen på at Hinna slår tilbake med seier etter Randabergkampen.

- Hinna har vist at de kan hamle opp med de beste i divisjonen når alle på laget drar lasset sammen. Vi må gå ut å bygge videre på det vi har startet på, og sørge for at innsattsen er grunnmuren. Det skal være vondt for motstanderne å møte oss på vår hjemmebane, mener han.

Resultattips?

Jeg tipper 3-1 i favør Hinna. Jeg setter pengene mine på at Johannes Hinna scorer sitt første mål for sesongen, og at Martin Ueland får gult kort, avslutter Geir Olav "Helten" Helgøy.

Sterk tropp

Foruten Helgøy, Frode Amdal, Arne Martin Hagenes og Mahamadou Yussif stiller Hinna fulltallig. Som kjent spilte Artemiy Voronkov sin siste kamp for Hinna mot Randaberg, og han har nå satt kursen over til Sola. Hicham Billa har meldt overgang til Øvre Steinar. Da er det gledelig at Arvin Gergerechi har gjort helomvendig, og fortsetter sine studier i Stavanger. Eivind Ovedal, Johannes Hinna og Henry Lohne er igjen tilbake etter forfall mot Randaberg.

Møt opp å støtt Hinna i veien mot 3 poeng som kan gi kontakt med lagene midt på tabellen. Fortsatt ønsker vi enda flere Hinna-fjes på "haugen". Sett derfor av torsdagskvelden til litt lokalfotball sammen med naboen, og plukk med deg et gratis kampblad, mens du nyter en kaffi og ei pylsa fra buå. Kampstart 20:00 på Wintershallbanen, vell møtt!