desember 2018

Storbyhuset 13/12 kl.17.30-19

13.12.18

Hinna med overbevisende seier

Hinna hadde et ønske om å komme tilbake på vinnersporet. Samtidig hadde Hinna sjansen til å klatre på tabellen. Det skulle vise seg å bli en realitet.

Skrevet av Lars Isachsen den 25.08.2016

Hinna ønsket å revansjere den begredelige forestillingen som ble vist i vårkampen mellom de to lagene. Riska har som nevnt i forhåndsomtalen hatt en dalende formkurve, noe Hinna utnyttet til det fulle.

Henry Lohne var tilbake på midtbanen sammen med Mikal Mæle, mens Johannes Hinna erstattet Artemiy Voronkov som har gått til Sola. Joey startet forøvrig sin første kamp for sesongen, etter å ha fått vårsesongen spolert etter skade mot nettopp Riska i en treningskamp i vinter.

Ingen av lagene tok initiativet de første minuttene. Det var en litt ta og føle på stemning mellom lagene. Etter hvert fikk Hinna kontroll på midtbanen, og vant de fleste duellene. Likevel var det Riska som produserte kampens første sjanse, hvor bortelagets Rene Duås fyrte av, men centimetre utenfor. Ikke mange minuttene var Hinna frampå, og fikk satt litt press med to cornere, uten at det ga utelling. Det gjorde det derimot like etterpå, når Mikal Mæle lobber inn i Riskas 5-meter, hvor Johannes Hinna og Bendik Aarstad nærmest står i kø for å legge ballen i mål. Førstnevnte er giftigst, og det tok altså bare 24 minutter før måltyven hadde scoret sitt første mål for sesongen.

Like etter at Hinna hadde gått opp i ledelsen, blir en Riska spiller feilaktig avblåst for offside. Bortelagets spiss hadde vært tilnærmet alene med keeper Isachsen, og Hinna var heldige i den situasjonen.

Men det var Hinna som fortsatte å trykke på. Martin Ueland og Fredrik Fossmark kombinerte fint på venstresiden, og førstnevnte slo et perfekt innlegg til Martin Asserson som fikk stå helt alene på bakre stolpe, men uheldigvis gikk avslutningen noen meter over mål.

Het Fossmark

Nevnte Asserson skulle likevel gjøre opp for sin miss, og kom seg lekende forbi på høyresiden. Et perfekt innlegg ble slått på bakre stolpe, hvor en umarkert Fredrik Fossmark fikk god tid til å legge ned ballen, og legge ballen i mål utagbart for keeper Andreas Smalås.

Så var det Johannes Hinna sin tur igjen til å prøve. Et skudd ble avfyrt fra rundt 25 meter, men noen meter til side.

Fredrik Fossmark var virkelig i dytten etter 2-0 scoringen, og fikk nok en mulighet Joey legger ballen til kapteinen, som enkelt tuppet ballen i mål. Men denne gang var linjemannen oppe med flagget, og markerte for det som så ut som en korrekt avblåsning for offside.

Fossmark var god hele kampen, og toppet det hele med scoring. Her mot VBK i april.

Omgangen siste sjanse kom ved Martin Asserson, som virkelig spilte en god omgang, men ballen gikk også denne gang til side for mål. Hinna gikk dermed til pause med en fortjent ledelse, i en omgang hvor det fort kunne vært flere nettkjenninger.

Ovedal show

Hinna forberedte i pausen et bytte, ettersom Asserson fikk seg en smell i slutten av førsteomgangen. Eivind Ovedal sto klar til å erstatte Asserson i det 50. minutt. Og det skulle ikke ta mange minuttene før Ovedal fikk markert seg. Isachsen slo en lang ball mot Gaute Schei, som stusset videre til Ovedal i full fart mot mål. Fra skrå vinkel la Ovedal en markkryper som knallhardt gikk via stolpen og i mål. 3-0 til Hinna, og kampen var mer eller mindre punktert.

Riska hadde mye ball, men fikk problemer med å produsere noen sjanser. Det ble ikke lettere når Riska forsvaret rotet det til for seg selv når hjemmelaget var på en ny visit. Ovedal la press på en Riska-forsvarer, som var uheldig og mistet ballen. Dermed var det en enkel jobb for Ovedal å legge på til 4-0.

Hinna-fansen hadde så vidt rukket å "satt" seg, når Riska kom alt for enkelt gjennom Hinnas forsvar. En Riska spiller kom alene med Isachsen, men sisteskansen fikk avverget. Dette skulle dog bare være et skremmeskudd, for i samme minutt slapp nok engang Riska for lett gjennom, og denne gang var det Runar Fløysvik sin tur til å prøve. Han fyrte av et skudd helt til venstre for Isachsen, og selv om han fikk en hånd på ballen, var det ikke nok til å hindre redusering for bortelaget.

Resten av kampen ble mer eller mindre en transportettappe for Hinna. Riska hadde ingenting å komme med, samtidig som Hinna valgte å kontrollere inn resten av kampen. Hjemmelaget fikk satt innpå litt friske bein, og cruiset inn seieren.

Kampen beste spiller, Mikal Mæle, var god fornøyd med 3-poeng. (foto: Tor Anda)

Dermed er Hinna igjen tilbake på vinnersporet, og tar en fortjent seier. Mange lyspunkter i denne kampen. Fredrik Fossmark var igjen tilbake på scoringslisten, mens Johannes Hinna spilte sin første kamp fra start med stil. Gaute Schei og Mikal Mæle fortsetter å storspille, og gjør arbeidsforholdene vanskelige for motstanderlaget. Eivind Ovedal kommer inn og scorer to mål, noe som viser klasse. Bakover har forsvaret stort sett kontroll hele kampen, kun med et unntak ved Riskas mål. Dermed fikk Hinna sin revansje, og har startet å klatre på tabellen. Ettersom Frøyland tapte mot formlaget Brodd, passerte Hinna jærbuene og overtok 12. plassen. Nå venter en ukes kamppause, før Hinna skal ha to tøffe bortekamper mot Haugesund 2 og Ålgård. Vi gleder oss!

HINNA

RISKA