oktober 2018

23.10.18

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

Møter Brodd: -Henter spillere og profilerte trenere uten å oppnå resultater

To hjemmekamper gjenstår, og Brodd gjester Hinnabanen. Vi har tatt en prat med kaptein Fredrik Fossmark, samt sett litt på fredagens motstander Brodd.

Skrevet av Lars Isachsen den 29.09.2016

Høstværet har for alvor begynt å tre inn, og sesongen går mot slutten. Fire kamper gjenstår før teppet ruller ned i årets 3. divisjon. To av disse går på Hinna, hvor første motstander er Brodd, som kommer til Hinna med en imponerende 7-0 seier mot Riska i forrige kamp.

Brodd har som tidligere sesonger variert. Fra å være veldig svake, til det fantastiske. Heldigvis for laget fra Midjord, har det vært mer fantastisk enn skuffende denne høsten. Laget har hele seks seire, en uavgjort, og to tap siden høstsesongen ble sparket i gang. Det svinger med andre ord i Broddleiren om dagen, noe som blir lagt godt merke til hos Rogalands Avis, som kjører ukentlige oppdateringer og spillerbørs fra Brodds kamper. Kjekt for Lokalfotballen at Brodd seiler opp som seriøs konkurrent til Viking når det kommer til mediedekning fra RA-panelet.

Dessverre befinner altså lagene seg i hver sin ende av tabellen. Brodd kjemper om en av de fire plassene som sikrer videre spill i en ny og bedre 3. divisjon, mens Hinna nok for lenge siden har innsett at det neste år blir 4. divisjonsspill.  I skrivende stund ser det ut til at Brodd holder seg, ettersom de innehar fjerdeplassen. Kun Sandnes Ulf 2, Ålgård, Hinna og Vardeneset kan sette en stopper for at det blir ”opprykksfest” på Storhaug.

For Hinna har det ikke bare vært rosenrødt den siste tiden. Laget står med null poeng på de siste fire kampene, selv om den skjebnen hadde fortjent å se annerledes ut. Topplagene Sandnes Ulf 2 og Ålgård vant knepent, hvor kun to frisparkmål var forskjellen mellom lagene, mens Vardeneset vant 2-1 i en rotete og dårlig fotballkamp. Dessverre blir det ofte slik når topp møter bunn, men vi tar uansett med oss at vi spiller jevnt med de beste lagene i divisjonen.

Følt et ekstra ansvar

Det har ikke alltid gått på skinner for Hinna i år, og kaptein Fredrik Fossmark innrømmer at det har vært tøffere å være kaptein for Hinna i år, kontra i fjor.

-Det var spesielt tungt i begynnelsen av sesongen. Vi gikk på 8 strake tap, og jeg må innrømme jeg følte et ekstra ansvar for å stille opp på trening og i kamp. På den andre siden var jeg aldri i tvil om trenden ville snu. Jeg mener det vitner om et godt samhold og en sterk gruppe som har klart å snu den vonde trenden fra i vår, samt opprettholdt humøret og folk på trening, forklarer han.

Fossmark i duell under 1-1 kampen i vårsesongen. (Foto:Brodd)

Som konsekvens av omleggingen av seriesystemet i landet, vil de "dårligste" lagene fra årets 3. divisjon og de beste fra 4. divisjon møtes i en ny og forbedret 4. divisjon til neste sesong. Selv om Hinna neppe blir blant lagene som holder seg i divisjonen, ser Fossmark likevel fram til spill i neste års 4. Divisjon.

-Puljen neste år blir en kjekk pulje med mange lokale kamper. Denne vil nok passe oss veldig bra, hvor jeg tror vi har gode forutsetninger for å kjempe i toppen.  Så får vi etter å ha sett hvilke lag som er i puljen ta diskusjonen om vi ønsker å gå for opprykk, forteller Fossmark, som for øvrig nylig ble far til to små jenter.

Blir vanskelige å slå

I vårkampen mellom de to lagene var Hinna bare ett minutt ifra å stikke av med alle poengene. Men dessverre fikk Brodd kriget inn det som må erkjennes å være en fortjent utlikning. Den rutinerte venstrevingen gleder seg til nok et lokalderby, og ser fram til en tøff kamp mot Brodd på fredag. Før sesongen ble han stemplet som "over the top and far away" av mister Brodd, Øyvind Jacobsen. Han peker på viktigheten av å komme godt ut av lokalderbyene, og sender samtidig et stikk tilbake bortelaget.

-Brodd skal kriges i senk. Lokalderby er alltid viktige og vinne, og spesielt mot Brodd. Det er en klubb som henter spillere og profilerte trenere uten å få gode resultater, og da er det alltid deilig å jekke dem ned litt,  sier Fossmark.

Likevel har også han lagt merke til den gode høstsesongen til Brodd, og gir laget skryt.

-De har for første gang på flere år framstilt som et lag, noe som selvfølgelig gjør dem vanskelige å slå. Likevel er Hinna som lag bedre, og selv om Brodd har noen gode spillere på papiret, skal vi ta tre poeng på fredag.

Resultattips?

En jevn og spennende kamp hvor det er 0-0 til pause, og vi tilslutt vinner 2-0, avslutter en optimistisk Fredrik Fossmark.

Les også: To poeng tapt på overtid

Dermed er siste ord sagt, og vi gleder oss til å ta imot Brodd på fredag. Tilbake fra skade er Eivind Ovedal, mens Gaute Schei fortsatt må vente 1-2 uker før han er kampklar. Brodd maner sine fans til å møte opp å støtte laget i veien mot toppen, og omtaler i samme sleng Hinna som snobbeland. Bli med å skape en fin ramme rundt kampen, og møt opp klokken 18.30. Som alltid åpen kiosk og programblad, og kanskje varter vi også opp med sambafotball?

Link til arrangement finnes her.
Troppene vil bli etter hvert bli lagt ut her.