juli 2018

Hinnahuset 23/9 kl 10-17

23.09.18

Richard Bjerga ny hovedtrener for Herre A

Richard Bjerga blir Herre A sin nye hovedtrener. Klikk videre for å se hva hovedpersonen selv og daglig leder Hans Arne Haga sier om signeringen.

Skrevet av Lars Isachsen den 04.01.2017

Det er ingen hemmelighet lenger at Richard Bjerga overtar hovedansvaret for Hinnas A-lag i 2017. Bjerga har en lang fartstid i lokalfotballen både som spiller og trener, og signerte kontrakten like før jul. Som trener har han blant annet vært innom Brodd og Forus & Gausel. På Midjord tok han Brodd fra 5. divisjon og opp til 3. divisjon, mens han ledet FGI opp fra 5. divisjon til 4. divisjon.

Daglig leder Hans Arne Haga er godt fornøyd med å endelig ha på plass en hovedtrener.

- Richard har lang erfaring fra lokalfotballen, og lang erfaring fra arbeid i kretsen, og vi ser på han som en klubbmann når vi skal utvikle A-laget vårt videre. Det er en bra match mellom typen og treneren Richard er, og hvor vi har tenkt oss som blubb, sier Haga.

Vil spille offensiv fotball

Hovedpersonen kjenner godt til klubben og den gode ungdomsgenerasjonen. Han forteller han har en plan på hvordan laget skal bite fra seg.

- Treningshverdagen blir viktig i den situasjonen Hinna er i nå, hvor vi må sørge for å kunne tilby en best mulig arena for å utvikle spillerne vi har. Vi har gode muligheter til å få til noe bra, og har en plan på sikt over hva vi ønsker å oppnå. Samtidig er det kanskje ikke så lurt å rykke opp for mange av våre yngre talenter til laget, men heller benytte dem som et suppleent både til A-lagsstallen og i treningshverdagen, forteller Bjerga.

Bjerga hadde sitt første møte med spillerne igår, og kunne allerede nå fortelle at spillerne nok ville møte noen endringer i måten å spille fotball på. En mer offensiv filosofi, hvor laget skal tørre å spille fotball, samtidig som motstanderne skal drepes høyere på banen var noe av nøkkelpunktene Bjerga røpte for spillerne.

Rogalands Avis: Richard Bjerga overtar som ny trener i Hinna

Videre kunne treneren røpe at klubben er i dioalog med flere nye spillere.

- Vi jobber med å hente inn et par-tre forsterkninger, og er i dialog med flere spillere som har en relasjon til Hinna. Sentrale spillere både defensivt og effensivt er aldri feil å få inn på vårt nivå, og spesielt på de plassene der vi ikke har den største konkurransen per idag, men så langt er vi ikke i havn med noe, avslutter Bjerga.

Støtteapparatet fortsetter

Det er ikke til å legge til skjul på at Hinna har hatt det bedre enn de fleste andre klubber i lokalfotballen når det kommer til fasiliteter og tilrettelegging rundt laget. Hans Arne Haga kan bekrefte at alle er med videre.

- Selv om jeg er veldig fornøyd med at Richard Bjerga takket ja til jobben som hovedtrener for A-laget, er det også svært gledelig at keepertrener Erik Johannessen, samt Arnt Martinsen og Henning Imsland også er med videre, forteller han.

Kan vi forvente oss nye fjes inn i støtteapparatet, Hansi?

Det er mye mulig, avslutter han

Det blir med andre ord en spennende vinter i møte for Hinna, og hinnafk.no lover å holde alle oppdatert rundt hva som skjer i og rundt laget.