januar 2018

Hinnahuset 23/9 kl 10-17

23.09.18

Hinnaveteran Svein S. Hellerud er gått bort

Tirsdag 10.januar falt Svein Hellerud om under trening med veteranlaget, han døde senere samme kveld på sykehuset. Han ble 64 år. Hinna Fotball sender varme tanker til de nærmeste.

Skrevet av Hans Arne Haga den 13.01.2017

Minneord for Svein Sjøthun Hellerud.

Svein S. Hellerud døde brått natt til onsdag den 11. Januar.

Omstendighetene omkring dødsfallet var ytterst dramatisk.

Svein tilhører gruppen vår av veteraner i Hinna Fotball, som er en sammensveiset gjeng med gode fotballkamerater som er ganske unik innen klubbfotballen. Vi avholder våre treninger tirsdag og lørdag året rundt uansett vær og føreforhold. Dessuten har vi vår årlige tur til Aberdeen i September, som vi nå har gjennomført med stolt tradisjon i 23 år.

Nettopp under sist tirsdagstrening skjedde det fatale. Svein falt sammen på banen. Alle treningskameratene reagerte øyeblikkelig. Vi gikk straks i gang med hjertekompresjon og opplivningsforsøk med Hinna Fotballs innkjøpte hjertestarter. Da ambulansen kom etter ca. 10 minutter, pustet Svein og puls ble registrert.  Vi var optimistiske på en bra utgang, men dessverre utviklet tilstanden seg til det verre etter ankomst SUS, og fikk en tragisk slutt.

Svein var med i den innerste kretsen av oss fotballveteraner. Han hadde gått gradene i Hinna Idrettslag via guttespiller, Juniorlag, A-lag og sogar vært med på trenersiden på flere nivåer, senste på juniorlaget i 2002. I sine yngre dager gjorde han seg også gjeldende på friidrettsarenaen. Han var en habil mellomdistanseløper og oppnådde gode resultater på 800 og 1500 meter. Svein spilte 275 kamper for A-laget til Hinna.

Han hadde sterke meninger om det meste, men først og fremst var det det fotballfaglige han var fokusert på. Teknikk og besittelsesfotball var hans greie, han var ikke overbegeistret over lange pasninger forbi midtbanen opp til en spiss, det som har fått betegnelsen «Drillofotball».

For oss fotballkamerater var Svein et muntrasjonsråd av en annen verden. Han var en mester i kvikke replikker og «one liners». Vi kjente Svein som en raus og gavmild person, som du straks ble glad i. Bak en stadig humoristisk fasade skjulte det seg også et følelsesmenneske som lett tok til tårer når triste hendelser gikk inn på ham.

Samtlige i denne enestående kameratgjengen vil kjenne på et enormt tomrom nå når Svein har gått bort.  Våre tanker går også til den nærmeste familie og etterlatte som brått ble frarøvet mange gode år sammen med Svein. Svein Sjøthun Hellerud ble 64 år.

For Hinna Fotballveteraner

FREDRIK HALVORSEN