juli 2018

Hinnahuset 23/9 kl 10-17

23.09.18

Duket for årets første virkelige test for Herre A

Hinna tar i mot Madla til første NM-kvallikrunde. Laget som vinner tar første steg mot Norgesmesterskapet, og sjansen til å møte storlag som Viking, Haugesund eller Sandnes Ulf. Vi ser nærmere på Madla, og status i Hinnas tropp.

Skrevet av Lars Isachsen den 15.03.2017

Knallharde treningsøkter i januar og februar er over, det samme er treningskampene. Vi er midtveis i mars, og drøyt to uker unna seriestart hjemme mot Eiger. Som en del av oppkjøringen til den kampen skal Hinna spille kvalifiseringsrunde til NM mot Madla. Hinna må gjennom to kvalifiseringsrunder før muligheten for spill mot Eliteseriemotstand fra lag som Haugesund eller Viking kan bli aktuelt. I fjor tapte Hinna knepent mot Vardeneset i andre kvalifiseringsrunde, og Tasta-laget fikk dermed gleden av å invitere til fotballfest på sin hjemmebane mot Viking. Det hadde vært stas om Hinna kunne gått hele veien i år, men da må et sterkt Madlalag slås på torsdag.

Madla skulle i utgangspunktet ikke spilt i 3. divisjon ifjor, men ettersom et av østlandslagene trakk seg, bød sjansen seg for Madla til fortsatt spill i divisjonen. Den sjansen grep laget med stil, og kom på 2. plass like bak Vikings toerlag. Siden den gang har det skjedd noen utskiftninger på trenersiden, hvor hovedtrener Arturo Cleveland har tatt over Sola, mens assistent Ojan Bijan har tatt på seg samme oppgave i Egersunds. Inn har Steffen Lyse fra Sandved og nå nylig Stig Hartvigsen kommet, noe som gjør at de også i år stiller en sterk trenertio sammen med spillende trener Lasse Ihle. I år skal Madla forsvare det gode fjoråret med spill i den nyspissende 3. divisjonen hvor andre lokale lag som Sola, Brodd, Lura og Staal Jørpeland spiller. I motsetning til Hinna var Madla et av lagene som klarte å kvalifisere seg helt til 1. runde i NM. Der måtte de gi tapt for Sandnes Ulf.

Madla har møtt sterk motstand i oppkjøringen, og har derfor ikke gjort det så bra resultatmessig. Først fikk de juling av Vikings rekrutter, før de tapte mot EIK borte. Forrige helg spilte de uavgjort mot Vidar, noe som vitner om at Madla begynner å finne formen igjen. På spillersiden ser de likevel forsterket ut. I en allerede fra før kruttsterk spillerstall har de styrket angrepet med Andreas Horst som gjør comeback etter et år i Sola, samt Defrim Kocani fra Riska. Ellers er det verdt å nevne at Hinnagutten Bård Ledaal fortsatt spiller ball på Madla.

Lang forfallsliste

Hinna på sin side har hatt stigende form, og har vunnet sine to siste treningskamper mot Vaulen (3-1) og Havørn (7-2). Mange spillere har fått spilt mye, og det er konkurranse om plassene. Dessverre er ikke konkurransen like stor når Hinna tar i mot Madla. Til den kampen mangler nysigneringen Richard Osei, Geir Olav Helgøy og Hans Arne Hage som alle tre er skadet. I tillegg er Martin Ueland, Arvin Gergerechi og Lars Vigeland på reise. Keeperduoen Arne Martin Hagenes og Daniel Gjesteland er uaktuelle. Mustafa Behi er heller ikke klar enda, mens Bendik Aarstad er syk, men håpes å være klar til kamp. Selv med en lang forfallsliste er det et heltent Hinna lag som er klar for å ta i mot Madla. Dette blir også Mark Tønnesen og Titi Nyarkos første mulighet til å debutere i tellende kamp for Hinna. Det blir det også for G-16 spillerne Cairo Lima og Amund Beleska.

Vi gleder oss til å måle krefter med sterk motstand, og lokaloppgjør mot en av våre nærmeste naboer. Vi ønsker dem velkommen til Hinna! Samtidig håper vi mange tar turen til Hinna for å støtte Richard Bjergas mannskap i årets første skikkelige test. Kampstart 19:30 på Wintershallbanen.

Kvalifisering NM 2017

Wintershallbanen, 16 mars klokken 19:30

Dommer: Sabri Cetintas (Sandnes Ulf)

HINNAS TROPP