juli 2018

Herre A vant 2-1 over Eiger i serieåpningen

Hinna vant 2-1 i serieåpningen mot Eiger. En innbytter på 15 år ble matchvinner

Skrevet av Hans Arne Haga den 01.04.2017

Hinna gikk inn i kampen mot Eiger med stor selvtillit etter å ha slått ut Madla av cupen 2 uker tidligere. Lite skader gjorde at trener Richard Bjerga hadde mange å velge blandt. Keeper Lars Isachsen var bortreist, inn kom i stedet juniorkeeper Daniel Gjesteland. Lars Vigeland og Gaute Schei var også nye i startelleveren.

Lagoppstilling

Kampen bar preg av at det var første seriekamp da begge lag åpnet nervøst og det ble gjort en del enkle feil. Hinna festet tidlig ett grep om kampen og skapte en del store sjanser uten å få uttelling. Det ble ved flere anledninger ropt på straffe av Hinna spillerne uten å få gehør fra dommer Kjell Arne Lundin. Eiger på sin side viste seg å være farlige på kontringer. Selv med en del store sjanser til begge lag stod det 0-0 til pause.

Andre omgang forløp omtrent som den første, men Hinna kom enda høyere opp i banen. Etterhvert var det tydelig at Eiger begynte å bli slitne og spilte konsekvent lange baller i bakrom, noe som i og for seg skapte en del vanskeligheter for Hinna forsvaret, men de gangene det glapp ryddet keeper Daniel Gjesteland mesterlig opp.

Etter ca 60 minutter går Hinna opp i ledelsen ved Mark Tønnesen, den nyankomne spissen som har brukt treningskampene til å hamre avslutninger i stengene fikk endelig uttelling. Fredrik Fossmark skjærer fint inn mellom to Eiger spillere og spiller fri Mark som avslutter via stanga og i mål. Lettelse i Hinna laget og en føler at vi har kontroll. Hinna har i andre omgang gitt vekk en del dødballer, og det er på ett frispark utligningen kommer. Frisparket blir slått inn på bakre stolpe der Eiger har mange spillere, en Eiger spiller går opp høyest og header relativt uforstyrret inn 1-1.

Hinna gjør etter målet ett bytte, 15 årige Cairo Lima kommer inn. Kampen står å vipper og begge lag trykker på for å avgjøre kampen. Etter ca 80 min, etter ett innlegg, faller ballen ned til Cairo som rapper til umidelbart, ballen går via en Eiger spiller og i hjørnet. 2-1 til Hinna

Etter det går luften litt ut av Eiger, og bortsett fra noen dødballer i mot kontrollerer Hinna inn til seier i serieåpningen.

Det var meningen at fjorårets førstekeeper Trym Abrahamsen skulle gjøre en gjesteopptreden denne kampen i Lars sitt fravær. Dessverre mistet Trym faren i uken og planene ble dermed endret. Hinna Fotball og gutta i garderoben sender sine kondolanser til Trym og familien.

Neste kamp er 2.kvalik runde i NM borte mot Lura allerede førstkommende mandag klokken 18.30. Håper på stort oppmøte fra Hinnafolket, i potten ligger muligens 1.runde kamp mot Viking.