desember 2018

Første omgang ødela for Hinna
Gaute Schei dagens eneste målscorer

Første omgang ødela for Hinna

Hinna var ikke påskrudd i første omgang mot EIK 2. Det gjorde at Hinna kunne se langt etter oppturen de selv hadde sett for seg.

Skrevet av Lars Isachsen den 25.04.2017

Hinna stilte en sterkt tropp mot et godt og vellspillende Egersund 2. Lasse Norhus og Geir Olav Helgøy var eneste skadde spillere i troppen, samt Mustafa Behi med karantene. Det begynner å bli lenge siden Hinna har mått sett seg nødt i å utelette flere gode og sentrale spillere i troppen slik som igår. Dessverre klarte ikke de som fikk æren av å spille å gjøre jobben.

Egersund åpnet best fra start mot et nervøst og tafatt Hinnalag. Selv om bortelaget ikke var veldig farlige, klarte ikke Hinna å være aggresive nok å stresse et ballsikkert Egersundlag. Første scoring kom mer eller mindre ut av ingenting, hvor en EIK spiller klarte å dra av en Hinnaforsvarer på hjørne av sekstenmeteren. Han la inn tvers over, hvor Mathias Perttamo kunne gjøre 1-0. Ikke veldig lenge etter var nok engang et hurtig EIK-angrep på vei framover. En ball ble slått perfekt på bakre stolpe mot det som kunne minne om en offsideplassert EIK spiller. Samme Perttamo hadde dermed mer eller mindre åpent mål, og hadde verdens enkleste jobb med å legge på til 2-0. Enklere ble det ikke når utmykelsen ble enda større når en lang ball ble slått mellom Hinna forsvaret som var på halvdistanse. Alene med keeper Isachsen gjorde EIK-spissen Saibaa Keita ingen feil, og dermed 3-0.

Ikke mye å glede seg over i førsteomgang for Hinna. (foto: hinnafk.no)

Etter det tredje målet begynte Hinna å ta mer tak, og kom litt mer inn i kampen. Flere dueller ble vunnet, og Hinna kom lenger fram på banen. Fredrik Fossmark hadde et frispark som en god Egersundkeeper akkurat fikk slått til corner. Deretter var samme Fossmark framme å serverte Gaute Schei som alene med keeper reduserte til 1-3. Kun minuttet senere kunne Mark Tønnesen for alvor gjort spenning i kampen da han kom alene med keeper etter nydelig framspilling. Dessverre gikk keeperen seirende ut av den duellen. Dermed gikk lagene til pause i det som hadde vært en iskald og skuffende omgang sett med Hinna-øyne.

Bedre etter hvilen

Hinna gjorde hele tre bytter i pausen. Richard Osei debuterte i tellende kamp, og erstattet Hans Arne Haga. Ungutten Cairo Lima tok Jørgen Hansens plass, mens Artemiy Voronkov gjorde comeback, og erstattet Mark Tønnesen. Det var en tydelig skuffet og frustrert gjeng som satt i garderoben i pausen, men vi ble enige om å gå ut å vinne andre omgang, og vise oss fra en bedre side. Byttene indikerte at vi skulle ha mer fart framover, noe som også til dels ga resultater.

For det var et helt annet Hinnalag som varmet de iskalde hendene på tribunen. Anført av en frisk Cairo Lima produserte Hinna sjanse på sjanse, uten at hjemmelaget klarte å omsette disse. Artemiy Voronkov var nære ved flere anledninger. Gaute Schei kunne fort blitt tomålscorer, men Egersundkeeperen hadde en god dag på jobben, og hindret ytteligere spenning i kampen.

Da gikk det slik det ofte går med lag som ønsker å presse på for scoring. Ut av ingenting fikk pluttselig en Egersundspiller stå helt alene på topp. For mange lignet det også veldig på offside. Uansett gjorde spissen ingen feil, etter å ha allverdens tid alene med Isachsen. Da gikk luften ut av Hinnaballongen, og resten av kampen handlet mer om å få tiden til å gå slik at dommeren kunne blåse av kampen.

Alt i alt en fortjent seier til et meget solid Egersund 2-lag. Hinna kunne gitt bortelaget langt mer motstand om laget var påskrudd i første omgang, men nok engang ser vi at en må være 100% på om en skal ta poeng i denne divisjonen. Det var en svært skuffet gjeng i garderoben etter kampslutt, hvor laget hadde en lang prat sammen med Richard Bjerga. Heldigvis er det kamp allerede på torsdag, når Hinna tar turen til Tananger Stadion for å møte Havørn. Forhåpentligvis vil vi se et revansjelystent Hinnalag, som ønsker å vise seg fra en helt annen side. Klarer vi å ta med oss det positive fra andre omgangen, og bli litt flinkere i avslutningssekvensene, vil poengene komme tilbake.

3. Serierunde 4.div Avd 1

Wintershallbanen, tilskuere ca 30