Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2020
ma ti on to fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 14 15 16 17
18 19 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hinnahuset 3/6 kl.20-22

03.06.20

Hinnahuset 1700 - 2000

03.06.20

Hinnahuset 9/6 kl. 18

09.06.20

Hinnahuset 5/8 kl.20-22

05.08.20

Hinnahuset 2/9 kl.20-22

02.09.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Seier i siste seriekamp førte til 6. plass

Seier i siste seriekamp førte til 6. plass

Hinna var avhengige av å ta tre poeng i siste seriekamp for å ha mulighet til å spille NM neste år. Kampreferat fra kampen mot Buøy følger, samtidig som vi har oppsummert 2017 med noen velvalgte ord.

Skrevet av Lars Isachsen den 08.11.2017

Ettersom sesongens nest siste seriekamp endte med seier over Voll, var det et Hinnalag som mer eller mindre var klare for 4. divisjonsspill også i 2018. Samtidig kunne laget klatre fra syvende til sjetteplass dersom Hinna tok tre poeng mot Buøy, samtidig som Midtbygden tapte mot Klepp. Laget som havner som nummer seks blir også premiert med muligheten for spill i NM i 2018 gjennom kvalifiseringsrunder.

Kampen startet med at Hinna gikk ut i hundre. Bortelaget skapte flere farligheten som ikke resulterte i scoring. Dessverre gjorde Hinna som de har gjort så mange andre ganger denne sesongen. Laget skrudde ned tempoet, noe som inviterte Buøy inn i kampen igjen. Førsteomgangen ble etter hvert en kamp som besto av lavt tempo, feilpasninger, og to lag som tenkte mer på å få avsluttet sesongen på raskest mulig vis.

Da lagene gikk til pause var det tydelig en frustrert Richard Bjerga som gikk i garderoben. På veien inn skal han ifølge Aftenbladet Live kalt omgangen for årsverste. Det fikk også Hinnaguttene merke i pausen. For første gang i år så hovedtreneren det som nødvendig å fra fram den berømte hårføneren.

Hva som ble sagt i pausen kan en spekulere i. Men uansett tok det ikke mer en ett minutt før spillerne ga svar på tiltale. Martin Isachsen Ueland kom til innlegg på høyresiden. Der stupte toppscorer Gaute Schei fram og headet inn ledelse til bortelaget. Det skulle også bare bli starten på det som tilslutt skulle bli en transportetappe for gjestene fra Hinna. Laget hadde full kontroll, og skapte flere farligheter.

Innbytter med målshow

I det 65. minutt fikk nok en Hinna-junior sin A-lagsdebut. Herman Hovde har bøttet inn mål for vårt sterke juniorlag, og ble fortjent belønnet med noen minutter i sesongen siste kamp. Etter det 73. minutt takket han for tilliten og la på til 2-0 for Hinna. To minutter var samme mann frampå igjen. Fredrik Fossmark fikk ballen på venstresiden og fikk avsluttet. Ballen gikk via keeper og danset mer eller mindre på streken før Hovde fikk pirket inn sitt andre for dagen.

Hinna benyttet siste del av omgangen til å benytte alle spillerne på benken. Det gjorde ikke saken lettere for et stakkarslig Buøylag som både var slitne og nok innså at det blir 5. divisjonsspill på de hvite og blå i 2018. 4-0 kom etter at Hovde sendte Mark Tønnensen alene med keeper. Vinterens nysignering har slitt med uttellingen i 2017, og har hatt mye stang ut. Denne gangen gjorde han ingen feil, og pyntet ytteligere på resultatet.

Tønnesen var minutter senere frampå igjen, og var kun en kjemperedning fra Buøys sisteskanse ifra å sette 5-0. Da passet det fint at lagets kaptein Mikal Mæle fikk æren av å ta 2017-sesongens siste spark på ballen, da han curlet et frispark fra rundt 18-meter i mål. 5-0 til Hinna, og da fant også dommer fram fløyta å blåste av kampen. Tre poeng, og Midtbygdentap mot Klepp gjorde at sesongen plutselig ikke ser så verst ut likevel. Dermed blir Hinna å regne med i NM-kvalifiseringen for fjerde år på rad i 2018.

Mæle (t.v) og Tønnesen (t.h) to av Hinnas målscorere mot Buøy. Her mot Lura i vår.

Annerledes-sesongen 2017

Hinna kan etter en sjetteplass i comebacket til en meget tøff 4. divisjon, samt et knepent tap mot 3. divisjonsklubben Lura i andre kvalifiseringsrunde i NM se tilbake på en godkjent sesong. Sesongen har bestått av perioder hvor vi har vært direkte svake, til perioder hvor vi har har vært solide. 

Fra januar til november har laget lagt ned hundrevis av timer sammen. Sesongen startet i en uvant situasjon for mange. Etter flere gode år sammen med tidligere hovedtrener Jørn Øvrebø, var det i 2017 klart at en ny mann skulle stå bak roret. Richard Bjerga kom inn som ny hovedtrener med nye ideer, og en litt mer offensiv tankegang om hvordan vi skulle spille fotball. I tillegg til Henning Imsland og Erik Johannesen tok han med seg Sverre Bjelland som skulle bidra som assistent og forbedre guttenes fysikk, samt bidra med skadeforebyggende arbeid.

Oppkjøringen for lagets del, sett bort ifra et par dårlige treningskamper. Bra treninger, og godt humør i garderoben. Nye spillere gled godt inn i gruppen, og laget så godt rustet ut før sesongen ble sparket i gang i april. Gøy var det også å slå ut Madla i NM etter en dramatisk kamp som måtte avgjøres på straffespark. Det viste også at det bodde mye i laget før seriestart.

Etter fire poeng på de to første kampene startet derimot nedturen. Svake kamper, kombinert med en god porsjon uflaks og marginer i mot gjorde at laget låg helt i nedrykksumpen etter 8 kamper spilt. Heldigvis fikk laget med seg et godt resultat borte mot Randaberg i den 9. serierunden, noe som gjorde at marginene begynte å snu. Hinna avsluttet sesongen med å ta 13 poeng på de siste fem kampene av vårsesongen. Da ga optimisme foran høsten.

Helgøy og Gergerechi i oppgjøret mot puljevinner EIK 2.

Dessverre klarte ikke laget å bygge videre på den gode våren, og laget klarte bare ett poeng på de første tre kampene. Det førte til at Richard Bjerga begynte å se på forsterkninger. Inn kom Torodd Eriksen Fitjar og Tore Kannelønning. To solide forsterkninger som gled godt inn både på og utenfor banen. Det ga umiddelbar effekt og laget tok to sterke seire mot Klepp og Hundvåg. Men så begynte ustabiliten og marginene å gå mot igjen. Tap for Randaberg, Midtbygden, Sola 2 og Sunde gjorde at laget plutselig gikk fra å være et lag som hadde meldt seg på i teten, til å være et lag som kunne risikere nedrykk. Heldigvis viste laget hva som bodde i dem i kampene mot Rosseland, Voll og Buøy, noe som gjorde at laget tok ni viktige poeng. Når man teller opp tilslutt resulterte det i 37 poeng, og sjette plass. Som vi ser har det vært en uvanlig jevn sesong, hvor lite har skilt mellom topp og bunn, og alle lag har slått alle.

Gaute Schei årets toppscorer

Det er ikke bare på tabellen man fører statistikk, og utover høsten har det vært en intern kamp om hvem som skulle stikke av med toppscorertittelen. Tilslutt ble det Gaute Schei som endte opp med 18 mål på 27 kamper. Det holdt til en tredjeplass totalt i divisjonen. Foran sesogen var det usikkert hvor mye spissen skulle bidra for Hinna. Med jobb både på dag og kveldstid, kombinert med mastergradskriving var det ikke mye tid igjen til Hinna. Slik ble det derimot ikke, og man teller opp til slutt kan vi ikke huske å ha sett Schei så mye i garderoben som i 2017 sesongen. Ekstra gledelig er det at toppscoreren har hintet om at han allerede nå har bestemt seg for å gå på en ny sesong i Hinna.

Nedenfor følger litt diverse statistkk for sesongen 2017 for de som er glad i det. Mer kan leses her.

Flest mål:

NAVN ANTALL MÅL ANTALL KAMPER
Gaute Schei 18 27
Fredrik Fossmark 10 26
Cairo Lima 6 24
Mikal Mæle 6 27

 

Flest assist:

          NAVN          ANTALL ASSIST ANTALL KAMPER
Fredrik Fossmark 13 26
Cairo Lima 8 24
Martin Asserson 4 14
Lars Vigeland  4 27

 

Flest kort:

NAVN       ANTALL GULE          ANTALL RØDE    
Mikal Mæle 4  
Arvin Gergerechi 4  
Bendik Aarstad 4  
Martin Isachsen Ueland   1

 

Lokalfotballens beste støtteapparat

Når vi skal oppsummere årets sesong må vi også ta med personene bak laget. For hver sesong som går blir bare profesjonaliteten og opplegget rundt laget enda bedre. Med tanke på at vi er amatørspillere som bruker fotball som en hobby, blir vi behandlet som guder. Når man til hver trening møter til ferdig vasket tøy som ligger brettet i hver vår kasse, fersk frukt, kjeks, sjokolade, og kaffe må det være lov å kalle støtteapparatet vårt en kandidat til et av lokalfotballens beste landet rundt. Hvor mange timer som ligger bak for at vi skal kunne yte best mulig vites ikke av undertegnede, men det må være noen hundre det også. Årets spiller er derfor uten tvil støtteapparatet bestående av Henning Imsland, Sverre Bjelland, Erik Johannesen og Richard Bjerga. Takk også til Tor Anda og Arnt Martinsen som har bidratt underveis i sesongen.

Klar for harrytur

Selv om teppet er nede for lagene i lokalfotballen, holder Hinna fortsatt koken med en trening i uken ut november. Planleggingen før neste sesong er godt i gang, og allerde nå kan vi bekrefte at Richard Bjerga tar en ny sesong som hovedtrener for Hinna. Vi kommer tilbake med mer info rundt spillerlogistikk etter hvert som det kommer nyheter inn.

Nå skal batteriene lades foran en ny og spennende sesong i 2018. Førstkommende fredag drar 18-20 spillere utenlands for det som blir årets bottur. Botsjefene har derimot valgt å holde destinasjon tett inntil brystet. Botsjefene kan dog melde om rekordhøye summer på konto, så vi spillere er fulle av forventninger. Vi gleder oss!

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter