Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2020
ma ti on to fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 14 15 16 17
18 19 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Hinnahuset 3/6 kl.20-22

03.06.20

Hinnahuset 1700 - 2000

03.06.20

Hinnahuset 9/6 kl. 18

09.06.20

Hinnahuset 5/8 kl.20-22

05.08.20

Hinnahuset 2/9 kl.20-22

02.09.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Veien mot Ullevaal starter på onsdag

Veien mot Ullevaal starter på onsdag

Kanskje burde heller overskriften vært veien mot folkefest på Hinna og første runde i NM, men i fotball vet man aldri. Det vi vet er at Hinna skal ut i 1. NM-kvalikrunde mot Kopervik på onsdag. Les mer om Hinnas oppkjøring, samt oppladning til onsdagens kamp.

Skrevet av Lars Isachsen den 20.03.2018

Etter flere uker med iskalde forhold og snø viser endelig kalenderen midten av mars, noe som er et tegn på oppkjøringen nærmer seg slutten, og seriestart er like rundt hjørnet. Men før seriespillet sparkes i gang skal Hinna også i år forsøke å kvalifisere seg til NM. Som kjent må Hinna ut i to kvalifiseringskamper. Dersom laget går seirende ut av disse oppgjørende er det gode muligheter for at det blir folkefest på Hinna hvor Viking er motstanderen i første runde i NM. Men i Hinna tar vi en kamp om gangen, og første hinder kommer fra over Boknafjorden, og nærmere bestemt Kopervik.

Varierende resultater

Før vi ser nærmere på onsdagens motstander kan vi begynne med å oppsummere litt fra vinterens treningskamper. Som allerede annonsert startet det bra allerede i januar når Ålgård ble beseiret 2-1 i Randaberg Arena. Deretter har det derimot vært så som så resultatmessig. Først ble det et knepent tap mot 3. divisjonsklubben Brodd på Midjord. Hinna ledet to ganger, og var fullt på høyde med Storhauglaget. Selv etter å ha ledet kampen to ganger, klarte likevel Brodd å snu kampen, og vant tilslutt 3-2. Hinnas mål ble satt inn av Geir Olav Helgøy og Mikal Mæle.

Uken senere dro Hinna til Hommersåk for å møte Riska. De gule og svarte gjorde har gjort en god figur både i tredje og fjerdedivisjon de seneste årene, og vi så derfor på kampen som en fin test. Riske tok kommando fra start og spilte tidvis flott fotball mot et Hinnalag som ikke var påskrudd. Etter drøye 20 minutter begynte vi derimot å finne fasongen, og kampen jevnet seg ut. Riska ledet dog fortjent til pause. I andre omgang var det derimot sceneskifte, og nå var det gjestene som styrte kampen. Fredrik Fossmark fikk æren av å skaffe balanse i regnskapet med et flott skudd fra 17-18 meter. Ikke lenge etter kunne fort ledermålet komt da Hinna fikk straffespark, men dessverre sto stolpen i veien denne gang. Flere mål ble det ikke selv om Hinna trøkket på, men alt i alt en god gjennomkjøring hvor begge lag hadde hver sin omgang.

Siste treningskamp gikk et Tastalag som de seneste sesongen har vist seg som et sterkt 5. divisjonslag. Forrige sesong var laget svært nær ved å rykke opp til 4. Divisjon, men måtte seg slått av Vidar 2 helt på tampen av sesongen. Vi var uansett forberedt på å møte god motstand, noe vi også fikk. Tasta var best fra start, og et passivt Hinnalag så ut til å undervurdere motstanderen. Hjemmelaget Tasta ledet hele 2-0 før halvtimen var spilt. Heldigvis klarte Arvin Gergerechi og Eivind Ovedal å utligne ledelsen slik at lagene gikk til pause med 2-2. I andre omgang var Hinna klart best, men personlige feil og slurv gjorde at sluttresultatet ble 4-4. Ovedal og Fossmark satt inn målene for Hinna. Offensivt en god kamp, men kampen viste at Hinna hadde litt å jobbe med når det kom til det defensive.

To av målscorerne i Tastakampen, Ovedal (t.v) og Gergerechi.

Vellykket treningshelg

I utgangspunktet skulle Hinna ha enda en treningskamp, men da dette ikke ble til arrangerte man istedenfor en treningshelg. Dette har nærmest blitt en tradisjon som en del av oppkjøringen, da det er tredje år på rad man kjører et slikt opplegg. 3 treningsøkter, inkludert en internkamp gjorde at laget fikk godt utbytte av helgen. I tillegg til mye trening, fikk vi også gjennomført noen sosiale aktiviteter som er med på å styrke relasjoner i laget.

Alt i alt ser laget godt forberedt ut før første tellende kamp mot Kopervik. Man har møtt noen utfordringer med været og skader. Til tider har skadelisten vært veldig lang, noe som til tider har gjort treningshverdagen utfordrende. Trøkket, intensiteten og kvaliteten på treningene som har vært har uansett vært veldig bra, og man kan se at Richard Bjergas tropp virkelig begynner å ligne på noe. Så spørs det om man kan overføre den gode kvaliteten på treningene inn i kamp.

Kopervik gjester Hinna

Første test blir Kopervik. Laget fra andre siden av Boknafjorden satser høyt, og er på ingen måte noen drømmemotstander i første NM-kvallik. Likevel vil kampen gi en god pekepinn på hvor lagene står, da Kopervik også er en av motstanderne i serien. Laget ledes av Ståle Hetland og Christopher Mynthe Alock. Førstnevnte går på sin fjerde sesong i klubben, mens hans assistent Alock har vært med siden ifjor. I vinterens treningskamper har laget vunnet 3-1 over Djerv 1919, tapt 2-1 for Åkra, uavgjort 0-0 mot Vedavåg Karmøy og tapt 5-4 for Trio. Laget endte på fjerdeplass i fjorårets 4.divisjon.

Mæle og Fossmark gleder seg over at alvoret endelig er igang.

Status i Hinna er at de fleste er fit-for-fight. Fremdeles er det en del spillere på skadelisten. Thomas Pedersen røk som kjent korsbåndet i fjor. Han er nå ferdig operert og i gang med opptrening. En annen spiller som enda har til gode å være på banen i år er Lars Vigeland. Han er ute på ubestemt tid, men håpes å være tilbake i løpet av vårsesongen. Torstein Helle Meling sliter med akillessenen, og har noen uker før han er kampklar. Torodd Eriksen har heller ikke deltatt i treningskampene i år. Han ble av mange sett på som den spilleren som så friskest ut i oppkjøringen før han ble skadet i ankelen like før Ålgårdkampen. Han var også best trent, noe han beviste da han knuste alle på BIP-testen i januar. Nå er han derimot tilbake i lett trening, men nå vi kan forvente venstrebacken tilbake for fult får tiden viste. Siste på skadelisten er Martin Isachsen Ueland og Sander Egeland, som begge sliter med småskader, og derfor er usikre til Kopervikkampen. Tilleggsinformasjon er at Mark Tønnesen og Artemiy Voronkov har tatt pause fra fotballen.

Når skadelisten er lang, ser vi derimot viktigheten av en stor og god tropp. Laget består av mange friske bein som gleder seg til å spille en tellende kamp igjen. Dette vil potensielt også bli første mulighet til å se debutantene Harald Vindenes, Adam Dahl Assad, Sindre Grov og Sander Egeland i aksjon i en obligatorisk kamp. Vi åpner kiosken, og håper du møter opp på Hinna for å støtte laget i veien mot Ullevål. Kampstart er 19:00 på Wintershallbanen. Vell møtt!

-

1. NM kvalik

19:00 på Wintershallbanen

Dommer: Kjetil Solhaug (Viking FK)

HINNAS TROPP

#1 Lars Ueland Isachsen

#3 Torodd Eriksen Fitjar

#4 Arvin Gergerechi

#5 Mikal Mæle

#7 Harald Vindenes

#8 Bendik Aarstad

#9 Tore Kannelønning

#10 Geir Olav Helgøy

#11 Fredrik Fossmark

#14 Tobias Ekeland

#15 Adam Dahl Assad

#20 Eivind Ovedal

#21 Amund Beleska

#22 Sindre Grov

#23 Cairo Lima

#25 Gaute Schei

#30 Daniel Gjesteland


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter