desember 2019

16.12.19

20.12.19

Jakter tredje strake seier

Påskeferien er over og A-lagsguttene er igjen klare for å tre på seg kampdrakten. Første motstander ut er Hundvåg. Fortsetter den positive sesongstarten?

Skrevet av Lars Isachsen den 24.04.2019

Hundvåg v Hinna

3. Serierunde - 4. divisjon avd 1

Sted: Faktabanen, Hundvåg

Underlag: Kunstgress

Avspark: Torsdag, 20:00

Dommer: Sigbjørn Paulsen (Bogafjell IL)

:Hundvåg

I år som i fjor skal Hinna måle krefter med Hundvåg. De gule og blå holdt plassen med et nødskrik etter en dramatisk avslutning på sesongen i fjor. Med to poeng mer enn nedrykkslaget Rosseland, ble det altså spill i fjerde divisjon også i 2019. Hundvåg har likevel vært et lag å regne med de siste årene. Man skal ikke mange årene tilbake da Hundvåg var et godt 3. divisjonslag. Den gang var det nåværende Viking-assisten Bjarte Lunde Aarsheim som sto bak roret. I 2017 var Hundvåg ett av overraskelseslagene i fjerde divisjon da laget klarte femte plass mot alle odds. Med andre ord er det et hardtkjempende lag som møter Hinna på torsdag.

Før sesongen har laget forsterket laget med Magnus Høyland fra Vidar og Joakim Larsen fra Viking. I tillegg har flere spennende juniorer blitt tatt opp i A-lagsstallen. Ut har det forsvunnet mye rutine i Andrew Duthie, Haakon Mehus, Mats Øxnevad, Sondre Grande, Johan Hamre, Pål Høvring, Thomas Grønhild og Henning Grønnes. Sist, men ikke minst har laget mistet Nikolai Ramsland, som signerte for Hinna i januar. Det er med andre ord ungdommen som må gjøre jobben for Hundvåg denne sesongen.

Hundvåg har hatt en tøff start på sesongen og ligger i skrivende stund sist på tabellen. Laget har tapt begge seriekampene og har enda til gode å score mål i årets sesong. Vi kan derfor forvente et desperat og revansjesugent lag i morgen.

Fjorårets oppgjør mellom lagene endte med en 4-0 seier til Hinna på bortebane, mens lagene delte poengene i 2-2 oppgjøret på Hinna.

Treneren

Hundvåg stiller med ny trener i 2019. 33 år gamle Fabian Hovland har fått hovedansvaret og kommer fra EIK2. Der ledet han laget til nedrykk i fjorårets 3. divisjon.

Profilen

Mikkel Ørbæk Andersen. Spissen har målteft og står med 9 nettkjenninger på like mange kamper i 2018. Har for vane å score når han spiller mot Hinna.

Seriekamper 2019

Eiger - Hundvåg 5-0

Hundvåg - Austrått 0-3

:Hinna

Der Hundvåg har fått en marerittstart på sesongen, er det derimot motsatt i Hinna. Etter to strake seire og en fin-fin målforskjell er det førsteplassen mot sisteplassen som møtes. Hinnaguttene har akkurat lagt bak seg en vellfortjent påskeferie etter en perfekt start på sesongen med serieledelse og avansement til første runde i NM.

Nå er derimot alvoret i gang igjen, og forhåpentligvis har ferien blitt brukt til å hente inn ekstra krefter inn mot en hektisk måned med mange kamper.

Vi tok en prat med trener Richard Bjerga før torsdagens oppgjør. Han kan fortelle at det er noen usikre kort før morgendagens kamp:

- Alf Jakob Aano spiller mest sannsynlig ikke. Han skal testes på trening idag. Det samme gjelder Torodd Fitjar Eriksen, som enda har til gode å spille offesielle kamper i 2019. Adam Dahl Assad ser heldigvis ut til å bli klar igjen etter skulderskaden han pådro seg før påsken, forteller Bjerga.

Han har også en gladmelding å komme med.

- Gledelig er det at Tov Sandland hadde sin første trening for året denne uken. Han har vært på reise hele sesongen, og forhåpentligvis er han tilgjengelig om ikke lenge, forteller en fornøyd trener.

Selv om Hundvåg ligger sist på tabellen, advarer han mot å ta for lett på kampen.

- De har nok underprestert de to første kampene. De er garantert revansjesugne. De spiller også på en liten bane, noe som vil påvirke spillet vårt. Vi skal heller ikke glemme at vi ikke skal lenger tilbake enn til høsten hvor det var et ran at vi fikk med oss ett poeng. Hundvåg hadde nok fortjent alle tre poengene i den kampen, svarer han ærlig.

Bjerga erkjenner likevel at Hinna nok må ta på seg favorittstempelet når lagene møtes.

- Vi er vel favoritter i denne kampen og som i de fleste andre kampene vi skal spille i år. Det finnes ingen enkle kamper i fjerde divisjon. Det handler enkelt og greit om tilstedeværelse, fokus og tålmodighet. Vi må gjøre vår "greie" og ikke bli påvirket av hva motstanderen skulle ha av kampplan, avslutter Richard Bjerga.

Vi håper som vanlig å se noen tilreisende Hinna supportere på kampen. Det gjør jobben litt lettere i kampen mot tre nye poeng. Kampstart 20:00 på Hundvåg.