Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

august 2020
ma ti on to fr
1 2
3 4 6 7 8
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Hinnahuset 5/8 kl.20-22

05.08.20

Fotballhuset søn 9/8 kl. 19-21

09.08.20

Hinnahuset 2/9 kl.20-22

02.09.20

Hinnahuset 7/10 kl.20-22

07.10.20

Hinnahuset 4/11 kl.20-22

04.11.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Endelig får han møte Viking med barndomsklubben

Endelig får han møte Viking med barndomsklubben

Så er den historiske dagen kommet. Hinna inviterer selveste Viking til cupfest på Hinna. Vi gjør siste oppladning før guttene skal ut i ilden. I den anledning har vi tatt en prat med Fredrik Fossmark.

Skrevet av Lars Isachsen den 23.05.2019

Velkommen til en historisk dag på Hinna. Lokalfotballens flaggskip, Viking, gjester Wintershallbanen mot serielederen i fjerde divisjon. Et lag midt på tabellen i Eliterserien mot et lag fra nivå fem. Et lag bestående av fulltids fotballspillere mot en gjeng hobbyspillere. Richard Bjerga mot Bjarne Berntsen. Festen kan begynne!

Kampen har vært hauset opp i lang tid nå. Klubben selv og lokalaviser har vært flinke til å promotere kampen. Det er det også en grunn til. Klubben er ekstremt stolte av å for første gang i historien kunne invitere et lag som Viking til cupfest på vår egen hjemmebane. Ei heller har klubben vært i andre runde av cupen. Spenningen er derfor stor før avspark i kveld klokken 18:00.

Les også: Viking-keeperen gleder seg til naboduell

Motstander Viking ligger i skrivende stund på syvende plass med fjorten poeng. Laget rykket som kjent opp fra OBOS-ligaen i fjor og har imponert de fleste etter comebacket i Eliteserien. Med sin lokale profil og direkte spillestil har de vunnet tilbake folket. Da gjør det lite at laget gikk på en smell på mandag mot Molde og tapte 5-1. Skal vi lagets trener Bjarne Berntsen graver ikke laget seg ned av den grunn. Han har også uttalt at det er et toppet lag som tar turen de få meterne over til Hinna Stadion. Viking har et mål om å nå langt i cupen, og kommer ikke til å gå ta lett på kampen.

En spesiell dag for både Fossmark og Erik Johannessen med ryggen til i kveld. (Foto: Frode Olsen)

"Ny vår" for Fossmark

En av de spillerne som kanskje kommer til å kjenne litt ekstra på det i kveld er Fredrik Fossmark. Mannen som har spilt i Hinna i en årrekke og er ekte Hinna-gutt, har forsøk flere ganger å få til en cupfest mot Viking med moderklubben. Nå har han endelig lykkes. Men etter comebacket i 2014 har det ikke alltid bare vært fryd og gammen. Han har vært med på både opp- og nedturer med klubben. Vi ber han beskrive reisen de siste årene.

- Det var først og fremst veldig kjekt å komme tilbake til moderklubben og bidra til å lage et godt treningsmiljø rundt A-laget. Være med å skape en vinnerkultur i laget. Stort sett de fleste sesongene etter jeg kom tilbake har vi ligget midt på tabellen i toppen. Men vi hadde også en nedtursesong når vi lå i tredje divisjon sist. Nå er vel den ringen sluttet, beskriver han.

Ikke bare fortsetter Fossmark å krype oppover på adelskalenderen, han ligger også godt an i antall målpoeng for klubben. Selv om det ikke har blitt like mange mål som i hans yngre dager de siste sesongene, har han regelmessig produsert både mål og assist for laget. Mange lurte likevel på om det ville fortsette i år, når konkurransen var enda større og med yngre spillere på vei opp. Men så skjedde det noe. I treningskampen mot Nærbø var plutselig Fossmark plassert på backen. En posisjon han nok sjeldent har spilt før. Siden har det bare gått en vei. Oppover. Hva har skjedd, Fredrik?

- Stort sett de siste seongene har jeg spilt kant. Men jeg har merket at "rykket" har forsvunnet gradvis de siste årene, og har ventet på at det skal komme en unggutt og ta plassen. Da var det en tilfeldighet at jeg måtte spille back en kamp vi manglet forsvarsspillere. Etter dette har jeg blitt værende der. Vi har jo et spillende lag og da har jeg nesten frie tøyler til å bli med i angrep hver gang, noe som har ført til noen mål også, smiler han.

Det viser også statistikkboken. Så langt står han med fire mål og en assist, noe som må kunne beskrives som sterkt fra en back.

Fossmark i fint driv i andre cupkvallik mot VBK i 2017. Den gang ble det bare nesten. (Foto: Per Thime)

Han legger heller ikke skjul på at han syntes det er ekstra stas å møte Viking med barndomsklubben.

- Det blir kjekt å møte Viking med barndomsklubben ja. Jeg har møtt dem både med Randaberg og Sandnes Ulf i cupen uten hell. Men det kjekkeste er at det nå er med Hinna og her jeg har masse venner og kjente. Jeg håper det blir en kjekk opplevelse for hele klubben. Daglig leder Hans Arne Haga har gjort en god jobb de siste ukene med å lage en god ramme rundt kampen, skryter Fossmark.

Tror det er mulig å slå Viking

Mannen som har godt over hundre kamper for klubben har spilt på mange forskjellige Hinnalag. Vi lurer derfor på om dette er det beste Hinna-laget han har spilt på?

- Det er vanskelig å si om dette er det beste Hinnalaget jeg har spilt på. Vi hadde et ganske bra lag da jeg kom tilbake fra Randaberg i 2009. Da vi kom på andre plass i tredje divisjon bak suverene Viking2. Vi hadde god flyt det året og spilte bra fotball. Men samtidig vil jeg si at bredden og treningskulturen rundt A-laget er bedre nå enn da, forteller han.

Så er spørsmålet, er det mulig å slå Viking med dette laget?

- Jeg tror det er fult mulig å slå Viking. Vi møter dem nok på et gunstig tidspunkt med tanke på at de har spillere som er på landslag og noen ute med skade. Dersom vi kommer oss opp på maksnivået vårt og Viking undervurderer oss litt, skal vi kunne gi dem kamp til døren. Ingen skal komme til vår hjemmebane å vinne uten at vi har gitt dem kamp. Om de heter Viking eller Voll har ingen betydning, avslutter en optimistisk Fossmark.

Mønstrer fullt lag

Trener Richard Bjerga var selv på SR-Bank Arena for å observere Vikings siste økt. Han har sammen med laget gjort de siste forberedelsene til kampen, og lover at laget skal være klare. Til Rogalands Avis informerte han også om at de fleste er friskmelte og klare.

- Vi måtte skifte to tidlig med skader i forrige seriekamp og Cairo Lima har vært syk. Men alle er klare nå, svarte han.

Det betyr at Bjerga får en vanskelig jobb med å velge ut en tropp. Enkelte vil bli skuffet, og det er synd at ikke alle kan være en del av kamptroppen i en så kjekk kamp. Sent onsdags kveld var troppen klar, men vi velger å ikke gå offentlig ut med troppen nå.

Det vi derimot håper er at DU skaffer deg billett allerede nå. Onsdags kveld var det solgt godt over fire hundre billetter, og det ventes også noen hundre fra barne- og ungdomsavdelingen. Det blir med andre ord folksom, men det er plass til flere. Det er meldt regn, men det skal ikke legge noen demper for festen. Billetter kan du kjøpe her.

Vel møtt til kamp og heia Hinna!

Mediaguide:

SA: Berntsen varsler toppet Vikinglag mot Hinna

RA: Her spionerer han på naboen

RA: - Jeg har alt pratet med Høiland og Bytigi og sagt de må være greie mot meg

RA: Rigger til folkefest og naboduell

Viking FK: Før kampen: Hinna - Viking


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter