september 2020

07.10.20

04.11.20

02.12.20

Ønsker du å bli ungdomstrener i Hinna Fotball?

Ønsker du å bli ungdomstrener i Hinna Fotball? En ungdomstrener er en aktiv spiller i klubben i alderen fra 16 til 19 år som skal bruke sin erfaring og dele den med de yngre lagene i en assistenttrener rolle.

Skrevet av den 10.03.2020

Hinna FK jobber kontinuerlig med å styrke det sportslige tilbudet. Et viktig bidrag i denne prosessen er erfaringsoverføringen mellom senior og ungdoms- og barneavdelingen.

I den forbindelse har Hinna etablert prøveprosjektet «Ungdomstrener».

Terje Birkenes som har vært trener for G02 er trenerveileder og organiserer prosjektet. I dag er ungdomstrenerne engasjerte med å assistere treningene til J07, G08 og G09.

G02 årgangen hadde i sin tid et lignende konsept og en prøver nå å ta i bruk erfaringene som ble gjort i den perioden. Fokuset for trenerne er rettet mot basis ferdigheter og spilleforståelse som er sentrale elementer i den fotballfaglige utviklingen til yngre spillere.

Trenerrollen er også en fin utviklingsarena for ungdomstreneren. Det må kommuniseres, organiseres og den enkelte blir tvunget til å ta ansvar. Arbeidet kan anses som en liten lederutdanning.

Klubben har avsatt noen midler for å få dette prosjektet i gang og ungdomstrenerne blir kompenserte etter tilsvarende modell som ved dommer godtgjørelse. Dette er et prøveprosjekt, men kan gjerne bli videreført hvis erfaringene er gode.

Gir prosjektet det enkelte laget gode erfaringer så kan laget også selv ta initiativet til å etablere en permanent avtale med en av trenerne, men da finansiert av egen lagkasse.

Per i dag så har er følgende ungdomstrenere engasjert i dette prosjektet: Jakob Viddal, keepertrener Moses Leonidas, Elijah Leonidas, Sverre Birkenes og Jørgen Krohn Pettersen.

I tillegg er også andre juniorspillere engasjerte som trenere, eksempelvis Tormod Ulfeng som trener G06

Har noen lag spørsmål til prosjektet eller ønsker hjelp fra en ungdomstrener så kan en kontakte Terje Birkenes eller Hans Arne Haga.

På bildet så ser vi Moses Leonidas og Elijah Leonidas som trener G08 gruppen.